Ερμής στους Διδύμους Ανάδρομος μεταξύ 10.05 και 03.06.2022

Ο Ερμής, ο πιο γρήγορος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος από άποψη διελεύσεων, καθώς βρίσκεται πλησιέστερα στον ήλιο από κάθε άλλον, πέρασε στο ζώδιο της κυριαρχίας του, στους Διδύμους, στις 29 Απριλίου. Στο ζώδιο του θα παραμείνει ο πλανήτης του εμπορίου και της επικοινωνίας μέχρι τις 5 Ιουλίου, μόνο που το διάστημα μεταξύ 10 Μαΐου και 3 Ιουνίου είναι ανάδρομος. Κατά την περίοδο της ανάδρομης κίνησης του θα επιστρέψει στον πρακτικό και προσγειωμένο Ταύρο στις 23.05, για να επανέλθει στους Διδύμους στις 13.06.

Η διέλευση του Ερμή μέσα από τον φυσικό του χώρο, το ζώδιο που αισθάνεται κατ’ εξοχήν άνετα και μπορεί να απελευθερώσει τις δυνάμεις του, συνοδεύεται πάντοτε με μια επικοινωνιακή έκρηξη, με μια δίψα για ενημέρωση αλλά και ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Ο αέρινος Δίδυμος γεννά ενδιαφέρονται, συζητήσεις και επαφές, οξύνει την διάνοια και αυξάνει την ροή πληροφοριών. Την περίοδο αυτή θα έχουμε αυξημένη επίγνωση των όσων διαμείβονται γύρω μας, θέλουμε να ενημερωθούμε όσο πληρέστερα μπορούμε, αναζητώντας πληροφορίες για τα φλέγοντα ζητήματα, είστε αυτά αφορούν την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, είτε την κοινωνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.

Είναι μια περίοδος που θα υπάρξουν πολλά γεγονότα που θα θελήσουμε να συζητήσουμε και να σχολιάσουμε, αρκετά συμβάντα που θα μας απασχολήσουν, ίσως και να μας ανησυχήσουν, τα οποία θα θελήσουμε να μοιραστούμε με τους γύρω μας, να εκφράσουμε την άποψη μας και να ακούσουμε την γνώμη τους. Δεν θα συμφωνούμε πάντοτε, το σημαντικό όμως είναι για μας το διάστημα αυτό να επικοινωνούμε και όχι να επιβάλουμε τις απόψεις μας. Η ενημέρωση, οι σπουδές, το εμπόριο και τα ταξίδια ίσως να αποτελέσουν αντικείμενο ενδιαφέροντος για μας, ενώ κάποιοι μεταξύ μας ενδέχεται να μοιραστούν τις σκέψεις και απόψεις τους μέσα από ένα βιβλίο που θα γράψουν ή από ένα blog που θα ξεκινήσουν, για να έρθουν σε επαφή με τους ομοϊδεάτες τους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Τα λογοπαίγνια μας συναρπάζουν, καθώς οι λέξεις αποκτούν και πάλι ουσία και δονητική δύναμη, ωστόσο οι πληροφορίες ξεχνιούνται γρήγορα, θα έχουμε διάσπαση προσοχής και θα μας είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε και να θυμηθούμε οτιδήποτε. Οι μετακινήσεις θα γίνουν πιο εύκολες και οι άνθρωποι θα έχουν την επιθυμία να ταξιδέψουν, ενώ η όρεξη μας για μάθηση θα αυξηθεί. Θα χρειαστεί όμως κάποια προσοχή και μια κριτική ματιά τις πληροφορίες που θα καταφτάνουν στα χέρια μας, γιατί πολλές από αυτές θα είναι ανακριβείς ή ελλιπείς, ειδικά τις μέρες εκείνες που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος.

Από τις 10 μέχρι τις 23 Μαΐου που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στους Διδύμους δεν θα έχουμε την ίδια διάθεση να βγούμε από τον χώρο μας και να επικοινωνήσουμε με τους γύρω μας. Η διανοητική μας δραστηριότητα θα είναι μεν στα ύψη, η επικοινωνία όμως θα είναι δύσκολη, εμποδισμένη, κάτι που θα επιτείνει την αίσθηση της μοναξιάς. Προτεραιότητα θα έχει το διάστημα αυτό η δουλειά μας, μια και θα είναι πολλές οι αναποδιές και τα εμπόδια που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Συνιστάται, όπως πάντοτε με τον Ερμή ανάδρομο, να αποφύγουμε ριζικές αλλαγές, νέα ξεκινήματα και δεσμευτικές συμφωνίες, γιατί δεν θα έχουν επιτυχή έκβαση ή μακροημέρευση.

Η επιστροφή του Ερμή στον Ταύρο μεταξύ 23 Μαΐου και 13 Ιουνίου, με ανάδρομο τον πλανήτη μέχρι τις 03.06, μας βοηθάει να προσεγγίσουμε τα προβλήματα μας με ψυχραιμία και προσοχή. Εστιάζουμε στην ουσία του ζητήματος και προσπαθούμε να βρούμε την πιο πρόσφορη λύση. Ο αργός και προσεκτικός Ταύρος μειώνει τις πιθανότητες μας να κάνουμε κακές επιλογές και λανθασμένες κινήσεις, άρα τα πιθανά προβλήματα σε βάθος χρόνου.

Όσο ο Ερμής διέρχεται το ζώδιο του Διδύμου, ορθόδρομος ή ανάδρομος, πέρα από τα γενικά χαρακτηριστικά της περιόδου που αναφέραμε, θα επηρεάζει τους ακόλουθους τομείς της ζωής μας, ανάλογα με τον οίκο που θα ενεργοποιεί στο ωροσκόπιο μας:

Κριός

Στον 3ο οίκο βρίσκεται ο Ερμής, αυτόν που έχει σχέση με την επικοινωνία, την εκπαίδευση, τις μετακινήσεις αλλά και τους συγγενείς και τα αδέλφια. Οι σκέψεις σας με την διέλευση αυτή θα είναι επικεντρωμένες είτε στις σπουδές και την εκπαίδευση σας, είτε στα ταξίδια που μπορεί να είναι επαγγελματικής φύσης, δεν αποκλείεται όμως να είναι και αναψυχής. Προσοχή σε εξετάσεις, στην επικοινωνία και στα ταξίδια την περίοδο της ανάδρομης πορείας του.

 

Ταύρος

Τα χρήματα, τα αισθήματα και τα αγαθά γενικότερα θα βρίσκονται στο επίκεντρο με τον Ερμή στους Διδύμους. Είναι μια εποχή που θα σκεφτείτε πως να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, να πραγματοποιήσετε αγορές και να αυξήσετε το επίπεδο της ευημερίας σας. Με τον πλανήτη ανάδρομο προσοχή στην διαχείριση των οικονομικών και αποφύγετε αγοραπωλησίες μεγάλης αξίας.

 

Δίδυμοι

Με τον κυβερνήτη σας στο ζώδιο σας, όλα τα φώτα είναι στραμμένα επάνω σας. Είναι η κατάλληλη εποχή για σας να επικοινωνήσετε, να προβληθείτε ή να σκεφτείτε πως θα βελτιώσετε τις γνώσεις σας και πως θα αναπτυχθείτε σαν άτομα. Ωστόσο όταν γυρίζει ανάδρομος, θα αποτραβηχτείτε από τα πλήθη και τα φώτα και περάσετε ένα διάστημα ενδοσκόπησης, με έντονο το αίσθημα της μοναξιάς, ακόμη και αν δεν είστε μόνοι.

 

Καρκίνος

Ο Ερμής στους Διδύμους ενεργοποιεί τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν που έχει σχέση με τα μυστικά, τα απόκρυφα αλλά και με την ψυχολογική σας κατάσταση και την ψυχική σας υγεία. Προσφέρει την κατάλληλη ευκαιρία να κάνετε μια βουτιά στον εσωτερικό σας κόσμο και να αξιολογήσετε την πορεία σας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του φυλαχτείτε από μυστικά που μπορεί να αποκαλυφθούν!

 

Λέων

Ο Ερμής διέρχεται το ζώδιο των Διδύμων και για σας αυτό σημαίνει ότι οι κοινωνικές σας δραστηριότητες, οι ομάδες που συμμετέχετε ή τα φιλικά σας πρόσωπα αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς ενεργοποιεί τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Προσοχή στις παρανοήσεις και τους διαπληκτισμούς, όταν ο πλανήτης γυρίσει ανάδρομος.

 

Παρθένος

Ο Ερμής στους Διδύμους ενεργοποιεί έναν από τους σημαντικότερους οίκους του ωροσκοπίου σας, τον 10ο , αυτόν που αφορά την καριέρα και την επαγγελματική σας καταξίωση, αλλά και την φήμη και την δημόσια εικόνα σας. Η δουλειά θα σας απορροφήσει πλήρως το διάστημα που θα ακολουθήσει, καθώς θα προσπαθείτε να κάνετε τα βήματα εκείνα που θα σας εξασφαλίσουν την επαγγελματική άνοδο. Όταν γυρίσει ο πλανήτης ανάδρομος συνιστάται να αποφύγετε τις βιαστικές κινήσεις και τα νέα ξεκινήματα, καθώς και τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις, γιατί δεν θα σας βγουν σε καλό. Μπορεί επίσης να πληγεί η δημόσια εικόνα ή η φήμη σας από κακές επιλογές.

 

Ζυγός

Με τον Ερμή από τους Διδύμους να ενεργοποιεί τον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν που αφορά την πνευματική σας δραστηριότητα, την διαδικασία εκμάθησης, τα μακρινά ταξίδια και την επικοινωνία με το εξωτερικό, μπορεί να σκεφτείτε να συνεχίσετε την εκπαίδευση σας ή να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας. Δεν αποκλείεται δε να προγραμματίσετε ή να πραγματοποιήσετε ένα μακρινό ταξίδι. Με τον πλανήτη ωστόσο ανάδρομο, συνιστάται να αποφύγετε τα ταξίδια, γιατί θα ταλαιπωρηθείτε από απρόοπτα, ενώ εάν ξεκινήσετε το διάστημα αυτό κάποια επιμορφωτική προσπάθεια, ίσως να την εγκαταλείψετε πρόωρα.

 

Σκορπιός

Τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας ενεργοποιεί ο Ερμής στους Διδύμους, τον τομέα της ζωής σας που άπτεται της σεξουαλικότητας σας, των επιθυμιών, των πραγμάτων που σας παθιάζουν, σας δονούν, σας αναγεννούν και σας αναμορφώνουν. Το διάστημα αυτό μπορεί για κάποιους να γεννήσει την επιθυμία να εξερευνήσουν το άγνωστο και το μυστήριο, ακόμη και το μυστηριακό, ενώ κάποιους άλλους να τους ελκύσει η προοπτική του εύκολου κέρδους. Προσοχή κατά την διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του, να μην χάσετε χρήματα στο κυνήγι του πλούτου.

 

Τοξότης

Οι σχέσεις, οι συνεταιρισμοί, οι συνεργασίες και ο γάμος θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής σας με τον Ερμή στους Διδύμους και τον 7ο οίκο σας. Είναι η περίοδος που περισσότερο από κάθε άλλη εποχή θα ασχοληθείτε με την προσωπική σας ζωή και θα εξομαλύνετε τις σχέσεις με το ταίρι σας. Για κάποιους όμως μπορεί η διέλευση αυτή να φέρει μια νέα επαγγελματική συνεργασία ή έναν συνεταιρισμό. Με τον Ερμή ανάδρομο ωστόσο θα χρειαστεί προσοχή στις προσωπικές και επαγγελματικές επαφές σας, γιατί είναι πολύ πιθανές παρεξηγήσεις, διαφωνίες και διαπληκτισμοί.

 

Αιγόκερως

Η υγεία σας αλλά και η προσφορά που μπορεί να έχετε στην κοινωνία θα σας απασχολήσει με τον Ερμή στους Διδύμους και τον 6ο ηλιακό σας οίκο. Είναι ένα διάστημα που θα οργανώσετε πιο αποτελεσματικά τον χώρο σας, προσωπικό ή επαγγελματικό, θα βάλετε σε τάξη τα ζητήματα που σας απασχολούν και ενδεχομένως να προσλάβετε προσωπικό, εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Το διάστημα που θα είναι ο πλανήτης ανάδρομος αποφύγετε προσλήψεις, καθώς και οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας.

 

Υδροχόος

Η ερωτική σας ζωή, οι απόγονοι σας αλλά και τα ταλέντα ή οι δημιουργικές σας προσπάθειες θα έρθουν στο προσκήνιο με τον Ερμή στους Διδύμους και τον 5ο οίκο σας. Είναι μια περίοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά στα παιδιά σας ή να αναζωογονήσετε την συναισθηματική σας σχέση και τον γάμο σας. Μπορεί όμως να έχετε και υπέροχες ιδέες ή μια διάθεση για δημιουργία, καλλιεργώντας το όποιο ταλέντο διαθέτετε. Προσοχή κατά την ανάδρομη πορεία του για διαπληκτισμούς με τα παιδιά σας ή με τα παιχνίδια στο χρηματιστήριο.

 

Ιχθείς

Ο τέταρτος ηλιακός οίκος σας ενεργοποιείται με τον Ερμή στους Διδύμους, που σημαίνει ότι οι προτεραιότητες για σας θα στραφούν στην οικογένεια και στο σπίτι σας το διάστημα αυτό. Οι σκέψεις σας και το μέλημα σας θα είναι πως να βελτιώσετε τις συνθήκες διαβίωσης ή ακόμη και την επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας σας ή να κάνετε τον προσωπικό σας χώρο πιο άνετο και φιλόξενο. Με τον Ερμή ανάδρομο προσοχή σε διαπληκτισμούς και εντάσεις που μπορεί να προκύψουν από παρεξηγήσεις και να προκαλέσουν πονοκεφάλους. Πιθανές είναι επίσης οι βλάβες στον οικιακό σας εξοπλισμό.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Ανάδρομοι πλανήτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Τα τυχερά ζώδια του μήνα

Ο Απρίλιος μας παροτρύνει να πάψουμε να είμαστε απλοί θεατές στο ταξίδι της ζωής και να πά…