Μερική ηλιακή έκλειψη της 25.10 στον Σκορπιό : Τύμπανα πολέμου…

Με την μερική ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού της 25  Οκτωβρίου εγκαινιάζεται ο φθινοπωρινός διάδρομος εκλείψεων του έτους, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με την σεληνιακή έκλειψη -Πανσέληνο στον Ταύρο της 8 Νοεμβρίου. Η μερική ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στις 1ο 59’ του Σκορπιού και πραγματοποιείται στις 13:48 τοπική ώρα. Ορατή θα είναι η έκλειψη στην Ευρώπη, στα Ουράλια Όρη, στην Δυτική Σιβηρία και στην Βορειοανατολική Αφρική. Η μέγιστη φάση της θα παρατηρηθεί στην Δυτική Σιβηρία και θα καλύψει περίπου 80 % του ηλιακού δίσκου.

Ένα φεγγάρι στον Σκορπιό δημιουργεί την ανάγκη να εμβαθύνουμε όσο γίνεται περισσότερο στα συναισθήματα μας. Όχι μόνο επιθυμούμε, αλλά έχουμε ανάγκη τις ουσιαστικές συναισθηματικές ανταλλαγές με τους ανθρώπους που ερχόμαστε σε επαφή. Πολλές φορές κάτι τέτοιο δεν μας είναι εύκολο, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις αλλαγές και προσαρμογές εκείνες που απαιτούνται, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ρηχές σχέσεις δεν μπορούν να μας καλύψουν συναισθηματικά, γιατί δεν έχουν την εξαγνιστική δονητική δύναμη που χρειαζόμαστε στην παρούσα φάση της ζωής μας.

Κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο Πλούτωνας, ο οποίος κυβερνά το ζώδιο του Σκορπιού και διαδραματίζει ιδιαίτερα έντονο παρασκηνιακό ρόλο, με τις πολλές δύσκολες δευτερεύουσες όψεις που σχηματίζει. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της φθοράς και της αναγέννησης, που έρχεται όμως μέσα από δύσκολες και σκληρές δοκιμασίες. Είναι ο σκληρός δυνάστης που θα μας οδηγήσει στην έκρηξη, ώστε μέσα από την αποδόμηση και την καταστροφή να ανοίξουν οι δρόμοι για ένα νέο και πιο ελπιδοφόρο κεφάλαιο στις ζωές μας. Η σκοτεινή του δύναμη θα φέρει την έκρηξη και τελικά την ανατροπή, αφού όμως σκάψει βαθιά και φέρει μυστικά και άνομα σχέδια στο άπλετο φως της μέρας. Κυβερνά τα απολυταρχικά καθεστώτα και τα άκρα του πολιτικού φάσματος, δεξιά και αριστερά, τα όπλα μαζικής καταστροφής, τα πολύτιμα μέταλλα, ιδιαίτερα όσα χρησιμοποιούνται στην πολεμική βιομηχανία, την πυρηνική ενέργεια και τις βόμβες υδρογόνου. Ο πρώτος δεκανός του ζωδίου που λαμβάνει χώρα η έκλειψη κυβερνάται επίσης από τον Πλούτωνα και αποκρυσταλλώνει την απόλυτη ουσία του ζωδίου. Στην φωτεινή του εκδοχή αντιπροσωπεύει τα φωτεινά εκείνα πλάσματα που μπορούν να σαγηνεύσουν και να γεννήσουν τον πόθο, ενώ στην σκοτεινή εκδοχή του δεν θέλει τα γευτεί κανείς την εκδικητική του μανία, όταν αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί ή προδοθεί.

Ο Σκορπιός, κυβερνήτης του όγδοου ηλιακού οίκου, εξουσιάζει την σεξουαλική μας ζωή, κυβερνά τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις, τα πάθη, τις επιθυμίες μας και τα βαθύτερα συναισθήματα μας. Έχει όμως σχέση και με τα οικονομικά μας, μια που διαφεντεύει τα κεφάλαια τρίτων που είτε διαχειριζόμαστε, είτε καταλήγουν στα χέρια μας. Αυτά είναι κληροδοτήματα και κληρονομιές, συμβόλαια και δανειακές συμβάσεις, ασφάλειες και επενδύσεις, τα τραπεζικά ιδρύματα ή τις εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων. Οπότε το διάστημα που ασκεί ιδιαίτερα έντονη επιρροή τη παρούσα έκλειψη, τουλάχιστον για τος επόμενους έξη μήνες, θα πρέπει να βιώσουμε ατομικά αλλά και συλλογικά γεγονότα που θα έχουν σχέση με τους τομείς αυτούς της ζωής μας.

Η δεύτερη μοίρα του ζωδίου, στην οποία λαμβάνει χώρα η παρούσα έκλειψη προαναγγέλλει την έλευση ενός συγκλονιστικού γεγονότος, σύμφωνα τουλάχιστον με την ερμηνεία των συμβόλων Sabian. Διαμορφώνεται σταδιακά μια δυναμική, που στην κορύφωση της θα οδηγήσει σε μια ξαφνική έκρηξη, ένα χτύπημα κεραυνού, για να διαχυθεί η συσσωρευμένη ενέργεια και να επιφέρει μια παρατεταμένη αλλαγή της ατμόσφαιρας, μέσα από το ξεκαθάρισμα που θα ακολουθήσει.

Η Νέα Σελήνη – μερική ηλιακή έκλειψη της 25 Οκτωβρίου ενεργοποιεί τον ένατο ηλιακό οίκο, έναν οίκο που κυβερνά στην κοσμική αστρολογία τα νομικά θέματα, τα δικαστήρια και τους δικαστές, το θρησκευτικό συναίσθημα και τον κλήρο, την ανώτατη εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια. Εδώ υπάγεται επίσης η εμπορική ναυτιλία, το εμπόριο και οι συναλλαγές των κρατών με τις μακρινές χώρες. Τους μήνες που ακολουθούν θα είναι εξαιρετικά κρίσιμος ο ρόλος του νομικού συστήματος των χωρών στην διαλεύκανση των σκανδάλων που έφερε και θα συνεχίσει να φέρει στο φως ο Πλούτωνας από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου. Η ελίτ έφτασε η χρονική στιγμή να εκθρονιστεί και να εκπέσει των αξιωμάτων της, κάτι που μας υπόσχεται η ενεργοποίηση της δεύτερης μοίρας του Σκορπιού να γίνει με θεαματικό τρόπο και με τεράστιο πάταγο. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δε, ίσως να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια ανατροπής του υπάρχοντας σκηνικού, αναβιώνοντας στιγμές ενός Μάη του ’68.

Ο ωροσκόπος της έκλειψης βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου, που ενεργοποιείται αυτή από την παρουσία του Κρόνου και του Πλούτωνα στον πρώτο οίκο της Νέας Σελήνης. Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει στην κοσμική αστρολογία την κορυφή της πυραμίδας των κοινωνιών μας, την ανώτατη πολιτική αρχή, τους μεγιστάνες του χρήματος, κρυφούς και φανερούς, αλλά τους θρησκευτικούς ηγέτες. Τα φώτα της ράμπας είναι στραμμένα τους επόμενους μήνες επάνω τους, καθώς η έκλειψη αναμένεται να γεννήσει γεγονότα που θα φέρουν έναν-έναν του παίκτες στο προσκήνιο, ξεσκεπάζοντας τις υπόγειες δράσεις τους.

Το Μεσουράνημα ή ο δέκατος οίκος της έκλειψης, ο οίκος που δείχνει τους αρχηγούς κρατών, τα δημόσια πρόσωπα και την υψηλή κοινωνία, πέφτει και πάλι στον Σκορπιό. Ο Πλούτωνας φαίνεται ότι βιάζεται πια να κλείσει τις υποθέσεις του, πριν περάσει την άνοιξη του 2023 στον Υδροχόο, ξεσκεπάζοντας σκάνδαλα και τοποθετώντας στο σκαμνί τους ενόχους για τις τόσες ταλαιπωρίες των εθνών. Το Μεσουράνημα της έκλειψης σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον Ουρανό, που μας προϊδεάζει για ξαφνικά γεγονότα, τα οποία θα οδηγήσουν σε πιθανές εξεγέρσεις, σίγουρα όμως σε αλλαγή κοινωνικής θέσης για όσους πλήξουν.

Η μερική ηλιακή έκλειψη του Οκτωβρίου είναι στενά συνδεδεμένη με την Αφροδίτη, καθώς βρίσκονται σε σύνοδο με τον πλανήτη του έρωτα ο Ήλιος και η Σελήνη. Σε προσωπικό επίπεδο τείνει να φωτίσει με την θετική κύρια όψη της την αγάπη, το έρωτα, την συντροφικότητα και την ομορφιά. Μια δύσκολη ωστόσο όψη με τον ανάδρομο Δία έρχεται να προσθέσει αβεβαιότητα σε ζητήματα καρδιάς, αλλά και στα οικονομικά μας. Μας επισημαίνει ότι έφτασε η στιγμή που πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις σε ζητήματα συναισθηματικής φύσης και οικονομικών. Οι δευτερεύουσες ωστόσο όψεις της Νέας Σελήνης είναι αυτές που γενούν ιδιαίτερες ανησυχίες, μια και έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τετράγωνο στάσιμου Άρη με τον Ποσειδώνα, ένα τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, καθώς και τέσσερα τετράγωνα του Πλούτωνα με Ήλιο, Σελήνη, Έρμη και Αφροδίτη.

Η σύνοδος της Νέας Σελήνης με την Αφροδίτη μας ωθεί στο να εστιάσουμε την προσοχή μας στην συναισθηματική μας ζωή, στην συντροφική μας σχέση και στο αίσθημα της ολοκλήρωσης που θα πρέπει να αισθανόμαστε, καθώς και στα οικονομικά μας. Αποζητούμε ένα άνετο περιβάλλον, συναισθηματική κάλυψη από το ταίρι μας, ομορφιά γύρω μας και οικονομική ασφάλεια για να αισθανθούμε ότι αξίζουμε κάτι στην ζωή. Υπό την επιρροή της όψης θα επενδύσουμε χρόνο και χρήμα για βελτιώσουμε την εικόνα μας και να αισθανθούμε πρώτιστα καλά εμείς με τον εαυτό μας, αλλά και ελκυστικοί στους χώρους που κινούμαστε.

Οι ερωτικές σχέσεις αποκτούν ειδική βαρύτητα το διάστημα αυτό και γινόμαστε πιο στοργικοί απέναντι στο ταίρι μας. Η σεξουαλική μας ζωή βελτιώνεται, έντονη είναι όμως και η κοινωνική μας ζωή, μια και δεν αφήνουμε ευκαιρία για διασκέδαση και φιλικές συναναστροφές να πάει χαμένη. Η σύνοδος Σελήνης-Αφροδίτη κεντρίζει επίσης το ενδιαφέρον μας για τις τέχνες και μπορεί να ενθουσιαστούμε υπό την επιρροή της με καλλιτεχνικά δρώμενα ή δημιουργίες που θα μας φανούν εξαιρετικής αισθητικής. Η επιθυμία μας για βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου θα μπορούσε να μας οδηγήσει στην ενασχόληση με τους τομείς των τεχνών, των κοσμημάτων ή της μόδας.

Η χιαστί όψη της Νέας Σελήνης με τον ανάδρομο Δία στον Κριό μας ωθεί με λαχτάρα να πετύχουμε τους στόχους μας σχετικά με την βελτίωση των οικονομικών μας. Εάν βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι και εργαζόμαστε σκληρά για την επίτευξη των στόχων μας, έχουμε κάποιες πιθανότητες, αν και μικρές με τον Δία ανάδρομο, να πετύχουμε αυτό που προσδοκούμε. Οποιαδήποτε όμως δυσαρμονία μεταξύ αυτού που θέλουμε και αυτού του πραγματικά χρειαζόμαστε στην ζωή στην παρούσα εξελικτική μας φάση, θα γίνει κάτι παραπάνω από εμφανής και θα μας οδηγήσει σε προβλήματα.

Μέσα από απογοητεύσεις, αβεβαιότητα και ανασφάλεια θα αναγκαστούμε να επαναξιολογήσουμε τους στόχους μας και να αλλάξουμε πορεία πλεύσης. Ίσως και να οδηγηθούμε τελικά στο συμπέρασμα, ότι η ζωή είναι πολύ περισσότερο από έναν παχυλό τραπεζικό λογαριασμό, σε μια πιο πνευματική προσέγγιση της ζωής. Μια πιο αποστασιοποιημένη θεώρηση του ζητήματος της υλικής ευημερίας θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε την αυτοεκτίμηση μας και να βαδίσουμε σε πολύ πιο γαλήνια μονοπάτια, καλλιεργώντας το πνεύμα μας αντί να κυνηγάμε την επιβεβαίωση μας μέσα από τον υλικό πλουτισμό.

Η χιαστί όψη Αφροδίτης – ανάδρομου Δία από την άλλη έρχεται να ταράξει την αρμονική αισθηματική μας ζωή που υπόσχεται η σύνοδος Νέας Σελήνης-Αφροδίτη. Είναι μια όψη που θα οδηγήσει σε εντάσεις στο ζευγάρι, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προέρχονται και από ζητήματα που έχουν σχέση με τα οικονομικά της οικογένειας. Από την όψη θα γίνουν εμφανείς οι ανισορροπίες στην σχέση, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Μπορεί να αισθανθούμε ή να συνειδητοποιήσουμε ότι μας εκμεταλλεύεται το ταίρι μας και να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο του χωρισμού, εάν θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες βελτίωσης. Οι προβληματικές ή τοξικές σχέσεις δεν έχουν πολλά περιθώρια επιβίωσης με την παρούσα όψη και μέσα στο διάστημα που ακολουθεί θα οδηγηθούν στον οριστικό χωρισμό.

Για το τετράγωνο ΚρόνουΟυρανού έχουν γραφεί πολλά εδώ και ένα χρόνο που μας επηρεάζει αδιαλείπτως, και θα συνεχίσει και τώρα να δημιουργεί σειρά προβλημάτων. Μόλις έχει παρέλθει η κορύφωση της τελευταίας τους συνάντησης, της ισχυρότερης όλων και θα γεννά γεγονότα οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα για αρκετούς μήνες. Η οικονομική κρίση που βιώνουμε τώρα θα αρχίσει να εισέρχεται σε μια νέα βαθύτερη φάση, ενώ οι κοινωνικές αναταραχές που σημειώνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα κλιμακώνονται μέρα τη μέρα. Ο Ουρανός από τον τέταρτο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης μας επισημαίνει τα προβλήματα στην γεωργική παραγωγή αλλά και στα ορυκτά καύσιμα, ενώ ο Κρόνος στον πρώτο οίκο τονίζει την επερχόμενη φτωχοποίηση και εξαθλίωση των πληθυσμών των χωρών.

Το τετράγωνο στάσιμου Άρη από τους Διδύμους με τον ανάδρομο Ποσειδώνα από τους Ιχθείς υπόσχεται βαθιά συσκότιση, παραπληροφόρηση και προπαγάνδα για τους επόμενους πολλούς μήνες. Είναι όμως και το χρονικό διάστημα που θα αποτελέσει την χαρά των απανταχού απατεώνων, μια και οι πάσης φύσης εξαπατήσεις θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ο Άρης από τον πέμπτο οίκο μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή διπλωματικών σχέσεων μεταξύ χωρών, ενώ ρίχνει την σκιά του σε ζητήματα προστασίας των παιδιών από την πολιτεία, και ο Ποσειδώνας από τον δεύτερο οίκο θολώνει την πραγματική εικόνα για τα δημόσια οικονομικά και επιτρέπει στον πολιτικό κόσμο να μας παραπλανά με υποσχέσεις για μια ευημερία που δεν θα έρθει ποτέ.

Οι σημαντικότερες όμως δευτερεύουσες όψεις, αυτές που κρύβουν τους μεγαλύτερους κινδύνους τις μέρες και τους μήνες που έρχονται, είναι τα τετράγωνα του Πλούτωνα με Ήλιο, Σελήνη, Ερμή και Αφροδίτη. Αν και δεν είναι ακριβείας, είναι ωστόσο πολλές δύσκολες όψεις, οι οποίες θα ρίξουν λάδι στην φωτιά σε μια περίοδο γενικευμένες έντασης. Το τετράγωνο Ήλου-Πλούτωνα φέρνει αποφασιστικότητα και πείσμα για την επίτευξη των σκοπών που έχει αποφασίσει η κάθε πλευρά. Είναι η όψη που αποβλέπει στην υποταγή του αντιπάλου, ακόμη και μέσα από την χειραγώγηση του, που μπορεί να οδηγήσει στην τελική πτώση και την εξόντωση. Το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα ευθύνεται για τα έντονα συναισθήματα που θα υπάρξουν, την δυσαρμονία και την ανισορροπία. Το τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα μας οδηγεί να οχυρωθούμε πίσω από τις θέσεις και τις απόψεις μας, χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης, πόσο μάλλον υποχώρησης. Τέλος υπό τη επιρροή του τετραγώνου Αφροδίτης-Πλούτωνα αγαπάμε και μισούμε βαθιά και έντονα. Θεωρούμε ότι είμαστε μακράν καλύτεροι από τους γύρω μας και ότι αξίζουμε τα λάφυρα των κατακτήσεων μας, κυρίως υλικής φύσης.

Τα πάμπολλα τετράγωνα της έκλειψης τείνουν να φέρουν την κορύφωση της δράσης στα πολεμικά μέτωπα, με σκληρά χτυπήματα μέχρι τελικού αφανισμού του αντιπάλου, ενώ δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει το γεγονός, εάν υπάρξουν και νέες απόπειρες δολοφονίας κάποιου εκ των πρωταγωνιστών της σύγκρουσης. Μόνο που αυτή τη φορά ίσως να είναι επιτυχείς. Δυστυχώς όμως πέρα από τα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία, υπάρχουν πολλές και διάσπαρτες εστίες έντασης ανά την υφήλιο, οι οποίες υπό τις παρούσες όψεις γεννούν πρόσθετες ανησυχίες, μήπως και εξελιχτούν σε ανοιχτές πολεμικές συγκρούσεις. Οι περιοχές του πλανήτη, στις οποίες εδώ και καιρό συσσωρεύεται ένταση και μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί το απευκταίο, αφορά το μέλλον της Ταϊβάν, και κυρίως το Αιγαίο Πέλαγος. Ας ελπίσουμε ωστόσο ότι θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα οδηγηθούμε στο ολοκαύτωμα που φαίνεται να υποδεικνύει η παρούσα έκλειψη.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Οι φάσεις της Σελήνης και η επιρροή τους στον οργανισμό μας

Στην εποχή της τεχνολογίας και της ενημέρωσης έχουμε εξοικειωθεί αρκετά με την ιδέα του Σύ…