Νέα Σελήνη-Ολική Έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη – Το κλείσιμο ενός καρμικού κύκλου

Η Νέα Σελήνη το Δεκεμβρίου λαμβάνει χώρα στις 4.12, στις 09:42 τοπική ώρα, στις 12ο 21’ του Τοξότη και θα συνοδευτεί από μια ολική ηλιακή έκλειψη, η οποία ολοκληρώνει τον κύκλο των εκλείψεων για την φετινή χρονιά. Πρόκειται για την τελευταία έκλειψη που πραγματοποιείται στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, τουλάχιστον για τα επόμενα 8 περίπου χρόνια, καθώς ο άξονας των δεσμών της Σελήνης μετατοπίζεται πλέον στα ζώδια Ταύρου-Σκορπιού για την επόμενη διετία, με αποτέλεσμα όλες οι εκλείψεις που ακολουθούν να πραγματοποιούνται στα δύο αυτά σταθερά ζώδια. Η έκλειψη θα είναι ορατή στο νότιο ημισφαίριο και συγκεκριμένα στην Ανταρκτική σαν ολική, στην Νότια Αμερική, την Νότια Αφρική, σε τμήματα της Αυστραλίας, καθώς και τα νότια τμήματα του Ειρηνικού και Ατλαντικού Ωκεανού σαν μερική ηλιακή, και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

Μια Νέα Σελήνη στον Τοξότη δημιουργεί την ανάγκη να ψάχνει κανείς πάντοτε για κάτι. Η ασφάλεια εμπεδώνεται τώρα πιά με την αίσθηση της αποστολής, του σκοπού. Πρέπει να έχουμε ένα στόχο στην ζωή, ο οποίος θα αποτελεί το φωτεινό σημείο του ορίζοντα μας, αυτός που θα δίνει νόημα στην ύπαρξη μας. Ο Τοξότης είναι ένα αισιόδοξο ζώδιο, οπότε η Νέα Σελήνη θα μας βοηθήσει να έχουμε μια πιο αισιόδοξη προσέγγιση στην ζωή, παρόλες τις δυσκολίες και τις αναποδιές που θα συναντήσουμε. Καθώς κυβερνά το ήπαρ, τα οστά του μηρού, τους μύες και τις αρθρώσεις του ισχίου, όπως και τους οσφυϊκούς σπονδύλους, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί τα σημεία αυτά του σώματος μας έχουν πρόσθετη ευπάθεια, ιδίως τις μέρες γύρω από την έκλειψη.

Η έκλειψη λαμβάνει χώρα στον 11ο ηλιακό οίκο, έναν οίκο που κυβερνά το κοινοβούλιο, το υπουργείο δικαιοσύνης, την νομοθετική εξουσία και τις σχέσεις μεταξύ κρατών, είναι δε επίσης υπεύθυνος για την πολιτική αεροπορία και τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Η Νέα Σελήνη – Ολική Έκλειψη Ηλίου όμως κυβερνά τον 8ο ηλιακό οίκο, έναν τομέα της δημόσιας ζωής που αφορά το τραπεζικό σύστημα και τις αποταμιεύσεις, τα χρηματιστήρια και το δημόσιο χρέος, το ανώτατο υπουργικό συμβούλιο και το Συμβούλιο της Επικράτειας, καθώς και το ασφαλιστικό σύστημα, ενώ ενεργοποιημένος, όπως στην περίπτωση αυτή, επηρεάζει τον τομέα της ενέργειας, την θνησιμότητα των πληθυσμών και την συχνότητα αυτοκτονιών. Ίσως να δούμε τις μέρες αυτές γύρω από την έκλειψη να έρχονται στο φως μυστικά ή να αποκαλύπτονται σκάνδαλα, καθώς ο 8ος οίκος αντιστοιχεί στο ζώδιο του Σκορπιού (με κυβερνήτη του τον Πλούτωνα!) που λατρεύει να ερευνά και να αποκαλύπτει με εκδικητική μανία.

Ο δεύτερος δεκανός του Τοξότη, στον οποίο λαμβάνει χώρα η παρούσα Νέα Σελήνη-ολική έκλειψη Ηλίου, έχει κυβερνήτη πέρα από τον Δία, που κυβερνά το ζώδιο, και τον Άρη, και χαρακτηρίζεται πολύ σημαντικός στην κοσμική αστρολογία, καθώς τοποθετεί υπεράνω όλων τους Συμπαντικούς Νόμους, τους οποίους οφείλουμε να σεβόμαστε και να τηρούμε. Η τυχόν παραβίαση του επισείει φοβερές συνέπειες, ιδίως εάν καταχραστεί κάποιος την δύναμη ή την δεσπόζουσα θέση του. Η αποστολή του Τοξότη στην παρούσα φάση είναι να μας δείξει τον δρόμο ώστε να συνδεθούμε με τον ανώτερο μας εαυτό ή με την πηγή της Αιώνιας Γνώσης, να αντλήσουμε και να φέρουμε στην επιφάνεια εκείνες τις βαθιά θαμμένες στο υποσυνείδητό σας γνώσεις, που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε κάποιες κρυμμένες στο άπλετο φως αλήθειες. Είναι δε ο δεκανός εκείνος που δίνει έμφαση στην θεραπεία και επούλωση κάθε μορφής.

Ο πρώτος οίκος της ολικής έκλειψης-Νέας Σελήνης βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου. Υπενθυμίζουμε ότι το ζώδιο του Αιγόκερου αντιπροσωπεύει κατά την κοσμική αστρολογία την κορυφή της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής πυραμίδας. Στον κοσμικό χάρτη δε, ο πρώτος οίκος, ο οίκος του ωροσκόπου, αντιπροσωπεύει τον λαό, την γενική κατάσταση των χωρών, το δημόσιο σύστημα υγείας και τις κρατικές υποθέσεις. Και ο ωροσκόπος της μερικής σεληνιακής έκλειψης της 19.11 στο ζώδιο του Ταύρου είχε τον ίδιο ωροσκόπο, που υποδηλώνει κάποια συνέχεια των καταστάσεων ή των γεγονότων, πιθανών και κάποια κορύφωση τους. Μόνο που αυτή την φορά, η όψη που συνοδεύει τον ωροσκόπο είναι ένα τρίγωνο με τον Ουρανό, που αναμένεται να γεννήσει ξαφνικά γεγονότα, τα οποία θα χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία ή εφευρετικότητα, ενδεχομένως από τους καταπιεσμένους πληθυσμούς, τους οποίους προστατεύει ο πλανήτης, που θα φέρουν σε αμηχανία τις κυβερνήσεις.

Ο πρώτος οίκος φιλοξενεί, και άρα ενεργοποιεί, τον Κρόνο, τον άρχοντα των περιορισμών, τον Πλούτωνα, τον άρχοντα του κάτω κόσμου, της καταστροφής αλλά και της αναγέννησης, και την Αφροδίτη, τον πλανήτη που κυβερνά την ερωτική και συναισθηματική μας ζωή, καθώς και τα τρέχοντα οικονομικά μας. Η Αφροδίτη δε, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, μια όψη που καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πάλη που βιώνουμε στις μέρες μας μεταξύ σκότους και φωτός. Η Αφροδίτη, όντας ένας φωτεινός και θετικός πλανήτης, βρίσκεται σε μειονεκτική σχέση, πνίγεται στην σύνοδο αυτή και επισκιάζεται από τις σκοτεινές και καταστροφικές δυνάμεις του Πλούτωνα. Είναι μια όψη που θα φέρει έντονη σεξουαλική ορμή αλλά και εκρήξεις ζήλιας, πολλές φορές παράφορης, και διαπληκτισμούς στις συναισθηματικές μας σχέσεις.

Η κύρια όψη της έκλειψης είναι μια σύνοδος με τον Ερμή που θα μας προτρέψει να εστιάσουμε σε σύντομα ταξίδια και στην επικοινωνία, θα μας παροτρύνει ωστόσο να αφιερώσουμε χρόνο να σκεφτούμε και να αναλύσουμε πράγματα και καταστάσεις. Είναι μια όψη που αναμένεται να φέρει οξύνοια, πνευματική εγρήγορση, περιέργεια και προσαρμοστικότητα. Οι κοινωνικές μας επαφές θα πυκνώσουν, είτε με συγγενείς και αδέλφια, είτε με γείτονες και φίλους. Οι μέρες γύρω από την έκλειψη αναμένεται ως εκ τούτου να είναι γεμάτες με κοινωνικές υποχρεώσεις, επικοινωνία αλλά και συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών σε ζητήματα που μας αφορούν, προκειμένου να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις.

Η όψη ωστόσο που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι μια χιαστί όψη με τον Ουρανό γιατί αυξάνει την νευρικότητα και το άγχος. Υπό την επιρροή της ίσως να αντιμετωπίσουμε δυσκολία να χαλαρώσουμε, καθώς θα αισθανόμαστε μια απροσδιόριστη απειλή να πλησιάζει. Όλη αυτή η συσσωρευμένη ένταση θα είναι τρομακτική, όχι μόνο για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά γιατί τα ξεσπάσματα μας, όταν έρθουν τελικά, μπορεί να γίνουν εξαιρετικά βίαια. Η πίεση ωστόσο μπορεί να είναι πραγματική και όχι  αποκύημα της φαντασίας μας και ενδεχομένως να προέρχεται από κάποιον που ασκεί εξουσία επάνω μας. Κάτι ξαφνικό και απροσδόκητο ίσως να μας αναγκάσει να αλλάξουμε πορεία πλεύσης, είτε προσαρμοζόμενοι στις συνθήκες που μας επιβάλουν, είτε βρίσκοντας μια διαφορετική διέξοδο, ξεφεύγοντας από την μέγγενη στην οποία θα βρεθούμε. Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι θα πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοί, εφευρετικοί, και κυρίως, να μην αναλαμβάνουμε υπέρμετρα ή περιττά ρίσκα.

Μια όψη που έρχεται να αμβλύνει τις δυσκολίες που θα φέρει στην καθημερινότητα μας η χιαστί όψη της έκλειψης με τον Ουρανό, είναι ένα ευεργετικό εξάγωνο της έκλειψης με τον Κρόνο. Θα περιορίσει το άγχος και την ανησυχία και θα μας βοηθήσει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε πρακτικά ζητήματα. Με υπομονή, επιμονή και το κατάλληλο εργασιακό ή επαγγελματικό ήθος μπορούμε με την ηλιακή έκλειψη του Δεκεμβρίου να πετύχουμε τους στόχους μας και να ολοκληρώσουμε δύσκολες εργασίες, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Θα πρέπει όμως να είμαστε προσανατολισμένοι στο πως να πετύχουμε πρακτικά αποτελέσματα, αποφεύγοντας τα λάθη.

Υπό την θετική επιρροή του εξαγώνου μπορεί να κερδίσει κανείς την εμπιστοσύνη των γύρω του, των ανωτέρων του ή τον σεβασμό ενός ευρύτερου συνόλου. Η επαγγελματική πρόοδος και η καταξίωση μας στον επαγγελματικό χώρο που δραστηριοποιούμαστε είναι  επίσης πολύ πιθανά σενάρια. Είναι μια περίοδος σκληρής και έντονης επαγγελματικής προσπάθειας, η οποία όμως δεν θα μας πιέσει, καθώς θα αισθανόμαστε την ανάγκη να προχωρήσουμε επαγγελματικά, ακόμη και εις βάρος της ξεκούρασης ή της προσωπικής μας ζωής.

Μέσα από την έκλειψη του Δεκεμβρίου όμως ενεργοποιείται και το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού που πλησιάζει όλο και περισσότερο στην καταληκτική ημερομηνία σχηματισμού του (24.12), με τον Ουρανό ανάδρομο αυτή την φορά. Θα είναι το τρίτο και πιο δύσκολο από τα τετράγωνα που σχημάτισαν οι δύο πλανήτες μέσα στο 2021, με τον Ουρανό να είναι απόλυτα απρόβλεπτος αυτή την φορά για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σε προσωπικό επίπεδο η όψη αυτή θα φέρει αναποδιές στην ζωή μας που δεν υπολογίζαμε, αλλά και νέους περιορισμούς. Θα μας επιβάλει αλλαγές που δεν θα επιθυμούμε, ενώ θα μας εμποδίσει να υλοποιήσουμε τις αλλαγές εκείνες που θέλουμε.

Το μυστικό για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες είναι να μην πεισμώσουμε, γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μας οδηγήσει πουθενά, να έχουμε υπομονή και να είμαστε προσαρμοστικοί και εφευρετικοί. Και ας δούμε το ποτήρι για μια φορά μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Γιατί όπου υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα, εκεί υπάρχουν και οι λύσεις και οι ευκαιρίες που θα μας βοηθήσουν να παρακάμψουμε ή να ακυρώσουμε τους περιορισμούς και τους καταναγκασμούς. Για να τις δούμε όμως χρειαζόμαστε καθαρό μυαλό!

Σε κοσμικό επίπεδο ο Ουρανός είναι ο πλανήτης του ουρανίου και της πυρηνικής ενέργειας, κυβερνά την αεροπλοΐα, του οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τα δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, και υπό την επιρροή του υπό διαμόρφωση τετραγώνου με τον Κρόνο μπορεί να βιώσουμε το διάστημα προς τα τέλη του έτους διακοπές ρεύματος, βλάβες στα δίκτυα κοινής ωφέλειας, ατυχήματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις ή και αύξηση στην συχνότητα αεροπορικών ατυχημάτων. Συνδυαστικά όμως και με τις υπόλοιπες όψεις της έκλειψης, ίσως να ανοίξει τον δρόμο να λυθούν κάποια μυστήρια που αφορούν αεροπορικά ατυχήματα του παρελθόντος. Και επειδή φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια στο ζώδιο του Ταύρου, το ζώδιο που κυβερνά τις οικονομίες, τα νομίσματα, τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια, ας είμαστε προετοιμασμένοι να ακούσουμε αρνητικές ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας ή, το πιο πιθανό, από τις χρηματιστηριακές αγορές ή σχετικά με υποτιμήσεις νομισμάτων.

Ένας από τους πλανήτες που κινείται σχεδόν στο παρασκήνιο των γεγονότων, αλλά διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το κλίμα των ημερών μας, είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος σχηματίζει σειρά δευτερευουσών, πλην όμως αξιοπρόσεκτων όψεων στο ωροσκόπιο της έκλειψης. Ο Ποσειδώνας είναι ο κυβερνήτης του υγρού στοιχείου της γης, κυρίως των ανοιχτών θαλασσών και των τρεχούμενων νερών, αλλά έχει σχέση και με τον αέρα. Κυβερνά στην πολιτική αστρολογία τα αριστερά κόμματα και τα φεμινιστικά κινήματα, είναι ο άρχοντας της σκευωρίας και της αποπλάνησης, της απάτης και της προδοσίας, του παράνομου και του μυστικού. Κυρίως όμως της ονειροπόλησης, της φαντασίας και των ναρκωτικών. Όταν εμπλέκεται σε σκληρές όψεις, όπως στην παρούσα φάση, πέρα από την συσκότιση της πραγματικότητας με την δημιουργία μιας ψευδαίσθησης ομαλότητας, μας ωθεί στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, προκειμένου να ξεφύγουμε από τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Βρίσκεται στον δεύτερο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης, ο οποίος εξεικονίζει την οικονομική κατάσταση των χωρών, τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια και τις εμπορικές ανταλλαγές, μια θέση που αφήνει πολλά περιθώρια να υποθέσουμε, ότι η εικόνα που μας παρουσιάζεται για την κατάσταση των οικονομικών μας είναι πλασματική, απέχοντας παρασάγγες από την πραγματικότητα. Σχηματίζει μια όψη τετραγώνου με τον Ήλιο, η οποία μας προβληματίζει, καθώς ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την άρχουσα τάξη και τους προέδρους-πρωθυπουργούς των χωρών, γιατί οι πολιτικές που χαράσσουν θα θεωρούν ότι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση,  η όψη όμως δηλώνει ότι έχουν παραπλανηθεί από τα αφεντικά τους ή ότι υλοποιούν στόχους προκειμένου να απολαύσουν οφέλη, τα οποία δεν θα λάβουν ποτέ.

Ένα δεύτερο τετράγωνο με την Σελήνη απεικονίζει την ψυχική και διανοητική σύγχυση που επικρατεί στους πληθυσμούς, καθώς η Σελήνη κυβερνά τα έθνη, αλλά και το συναίσθημα. Τις μέρες που διανύουμε δεν ξέρει κανείς τι να πιστέψει, ποιόν να εμπιστευτεί και τι να κάνει. Υπό την αρνητική δε επιρροή του Ποσειδώνα θα έχουμε αυξημένους θανάτους από χρήση ναρκωτικών ή μεγάλα προβλήματα ή ακόμη και δηλητηριάσεις από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η Σελήνη όμως κυβερνά επίσης την γονιμότητα, αλλά και την γεωργική παραγωγή, που αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξουν σημαντικά προβλήματα μέσα στους επόμενους μήνες στην παραγωγή προϊόντων που θα φέρει ελλείψεις στις αγορές.

Η σημαντικότερη όψη όμως του Ποσειδώνα είναι ένα τετράγωνο με τον Ερμή, τον πλανήτη που κυβερνά μεταξύ άλλων τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, το διεθνές εμπόριο και τις μεταφορές, καθώς όχι μόνο θα παρουσιαστούν και νέα προβλήματα στις διεθνείς συγκοινωνίες και στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού, αλλά θα περάσει σε ένα νέο επίπεδο μυθοπλασίας η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα των υποδουλωμένων Μέσων Ενημέρωσης, παρουσιάζοντας μας έναν απόλυτα εικονικό κόσμο, αγγελικά πλασμένο. Μπορεί να φέρει όμως και αποκαλύψεις, σε συνδυασμό με την χιαστί όψη του Ουρανού, που θα αφορούν το χρήμα, τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια και την παγκόσμια υγεία που θα ταράξουν τα θεμέλια του πανίσχυρου κατεστημένου και των Παγκόσμιων Οργανισμών, τους οποίους ελέγχουν και οι οποίοι διαδραματίζουν στις μέρες μας έναν ύπουλο ρόλο στην διαμόρφωση της πραγματικότητας που βιώνουμε.

Ολοκληρώνοντας τον εξαιρετικά σύνθετο πλανητικό σκηνικό της έκλειψης, ας εξετάσουμε και τις όψεις που σχηματίζει η έκλειψη με τους απλανείς αστέρες και ποια απόχρωση μπορούν να προσθέσουν σε ένα ήδη γκρίζο καμβά. Σχεδόν σε απόλυτη σύνοδο με την έκλειψη βρίσκεται ο αστέρας Rastaban του αστερισμού του Δράκου, ο β’ (βήτα) του Δράκου ή Alwaid. Η ονομασία Rastaban προέρχεται από την αραβική και σημαίνει «το κεφάλι του ερπετού» , ενώ η ονομασία Alwaid, επίσης αραβική, μεταφράζεται σαν «ο προορισμένος να καταστραφεί». Είναι μέρος ενός διπλού αστρικού συστήματα, υπεργίγαντας ως προς τα αστρονομικά του δεδομένα, και αστρολογικά του αποδίδονται ιδιότητες Κρόνου και Άρη, όπως είναι η τόλμη, η σκληρότητα, η ασπλαχνία, η εγκληματική φύση, η μοιχεία και το ψεύδος. Έχει συνδεθεί με την απώλεια περιουσιών, την βία, τα ατυχήματα και την ροπή προς το έγκλημα.

Ο αστερισμός του Δράκου από την άλλη που ενεργοποιείται με την σύνοδο, έχει μια σκοτεινή φύση, αν και συναισθηματική και καλλιτεχνική. Χαρίζει ένα διεισδυτικό και αναλυτικό μυαλό, ευνοεί τα ταξίδια και τις φιλικές συναναστροφές, αλλά μας εκθέτει στον κίνδυνο της ληστείας ή της τυχαίας δηλητηρίασης. Τις μέρες αυτές θα είναι αυξημένη η πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα ρύπανσης, καθώς σαν αστερισμός είναι επιβλαβής για τον ορυκτό πλούτο και προμηνύει συχνά ρύπανση των ποταμών και του αέρα.

Ο δεύτερος απλανής αστέρας που προσθέτει την δική του δυναμική με την σύνοδο του με την Νέα Σελήνη – ολική ηλιακή έκλειψη είναι ο Αντάρης ή Andares, ο φωτεινότερος αστέρας του Σκορπιού και ένας από τους φωτεινότερους αστέρες του ουράνιου θόλου. Η ονομασία του έλκει την καταγωγή της από τον Πτολεμαίο και σημαίνει «αντικαταστάτης του Άρη» ή «αντίζηλος του Άρη». Οι Πέρσες τον θεωρούσαν έναν από τους «Βασιλικούς Αστέρες», φρουρούς του ουρανού, ενώ στα αραβικά αποκαλείται «η καρδιά του Σκορπιού». Πρόκειται αστρονομικά για ένα διπλό σύστημα αστέρα, ο όγκος του οποίου είναι εκατοντάδες εκατομμύρια φορές μεγαλύτερος από τον όγκο του Ήλιου μας.

Αστρολογικά ο Αντάρης είναι φύσης Άρη-Δία, συνδυάζει δηλαδή την μεγάλη υπερηφάνεια, την επιβλητικότητα, έναν κοσμοπολίτικο αέρα και έναν μεγαλειώδη φιλελευθερισμό. Είναι όμως ένας αστέρας που προκαλεί κακία, καταστροφή, μοιραία ατυχήματα και όσους επηρεάζει τους κάνει ξεροκέφαλους, βιαστικούς, πλεονέκτες και εν ολίγης αυτοκαταστροφικούς. Γινόμαστε πολλές φορές σκληροί, εριστικοί και ετοιμοπόλεμοι, είναι όμως ένας αστέρας που ευνοεί το στρατιωτικό προσωπικό, καθώς τους χαρίζει εγρήγορση πνεύματος, στρατηγική ικανότητα, θάρρος και τόλμη.

Από την σύνοδο του με τον Ήλιο θα πρέπει να περιμένουμε επίπλαστη επίδειξη θρησκευτικής πίστης, ανειλικρίνεια, έκπτωση με ντροπή και καταστροφή μετά από τις τιμές και τα πλούτη. Ενεργοποιημένος φέρνει ροπή προς τον μιλιταρισμό, αυξάνει τους κινδύνους προδοσίας, αυξάνει την βία, καθώς και τους τραυματισμούς στα μάτια, τους πυρετούς, τις ασθένειες και τους βίαιους θανάτους.

Με την σύνοδο του με την Σελήνη φέρνει δημοφιλία, ευρύνοια, ροπή προς την φιλοσοφία, τις επιστήμες και την μεταφυσική. Υπό την επιρροή του Αντάρη μπορεί να αλλάξει κανείς τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ή απόψεις, να αποκτήσει φίλους με επιρροή, να απολαύσει εύνοια σε επαγγελματικά και προσωπικά θέματα, μεγάλες τιμές και πλούτο, μόνο που τα οφέλη θα είναι προσωρινά. Συνοδεύεται δε συνήθως με κινδύνους που απορρέουν από την βία, αυξάνει τις ασθένειες, τους πνιγμούς ή τις δολοφονίες. Η επιρροή του δεν αναμένεται ωστόσο να είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς απέχει κάποιες μοίρες από την τέλεια σύνοδο με Ήλιο και Σελήνη, θα προσθέσει όμως την δυναμική του σε ένα ήδη επιβαρυμένο και περίπλοκο πλανητικό σκηνικό.

Εν κατακλείδι να πούμε ότι η ολική έκλειψη της 4 Δεκεμβρίου είναι εξαιρετικά ισχυρή, με επιρροή πέραν του συνηθισμένου εξαμήνου, καθώς με τις όψεις που την συνοδεύουν θα συνεχίσει να γεννά γεγονότα και να διαμορφώνει συνθήκες για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια και να επηρεάζει πιθανών τις τάσεις μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Συνοδεύεται δε από τον Νότιο Δεσμό, που υποδηλώνει το σταδιακό κλείσιμο ενός μεγάλου καρμικού κύκλου, ενός κύκλου που διαμόρφωσε αργά και σταδιακά μέσα στους αιώνες το τερατούργημα που βιώνουμε στις μέρες μας, για να ανοίξει ένας νέος κύκλος ζωής στον πλανήτη μας.

Λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Τοξότη, ένα ζώδιο εμμονικό με οτιδήποτε έχει σχέση με τον περιορισμό των ελευθεριών του, και είναι σημαντική η επιρροή του Ουρανού, που ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα και φουντώσει την αντίδραση των λαών στα μέτρα που λαμβάνονται «για το καλό μας». Σημαντικό ρόλο στον συντονισμό μεταξύ ομάδων ή διάφορων κινημάτων σε τοπικό και υπερτοπικό-διεθνές επίπεδο θα διαδραματίσει το διαδίκτυο (εμπλοκή του Ερμή!), το μόνο μέσο που προς το παρόν δεν κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχο της η ελίτ. Γιατί μόνο μέσα από την μαζικότητα και τον συντονισμό των προσπαθειών μας μπορούμε να ξεριζώσουμε τα ζιζάνια που έχουν ρίξει βαθιές ρίζες. Οι πάμπολες όψεις που συνοδεύουν την έκλειψη μας υπόσχονται μια σχετική αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος, αλλά και σημαντικότατα προβλήματα στους ναούς του χρήματος, σε τράπεζες και χρηματιστήρια, που στηρίζουν και κρατάνε όρθιο ένα σάπιο κατεστημένο.

Ας μην ξαφνιαστούμε λοιπόν από ένα χρηματιστηριακό κραχ που μπορεί να πυροδοτηθεί από την παραμικρή είδηση, ούτε από πιθανές χρεωκοπίες τραπεζών που μπορεί να υπάρξουν μέσα στους μήνες που έρχονται, μια προοπτική για την οποία μας προϊδεάζει το τετράγωνο του Δία με τους δεσμούς της Σελήνης. Η τράπεζες και το χρήμα θα χάσουν στο άμεσο μέλλον την αξιοπιστία τους, άρα και την ισχύ τους, και μαζί τους θα εξατμιστεί η ασύλληπτη δύναμη επιβολής που κατέχουν οι ιδιοκτήτες των τραπεζικών ιδρυμάτων επί των λαών.

Άσχημες και βίαιες καιρικές συνθήκες, σεισμικές δονήσεις μεγάλης ισχύος, καταστροφές κτηριακών εγκαταστάσεων και απώλειες περιουσιών, αεροπορικά ατυχήματα, δολοφονικές ή τρομοκρατικές επιθέσεις, φόνοι, εγκλήματα, διπλωματικά επεισόδια, κίνδυνοι πολέμου, αλλά και σκάνδαλα και αποκαλύψεις είναι κάποια από τα συμβάντα που υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βιώσουμε τις μέρες αυτές, που ευχόμαστε να παραμείνουν σε επίπεδο ανεκπλήρωτων προβλέψεων.

Αναμένεται να επηρεάσει η ολική έκλειψη της 4 Δεκεμβρίου ιδιαίτερα τα ζώδια του Τοξότη, των Διδύμων, της Παρθένου και των Ιχθύων, τα οποία θα πρέπει να προσέξουν εξαιρετικά τις κινήσεις τους. Δημιουργεί όμως και ευκαιρίες για τους Κριούς, τους Λέοντες, τους Ζυγούς και τους Υδροχόους. Δεν θα έβλαπτε παρόλα αυτά να είμαστε όλοι μας λίγο πιο προσεκτικοί και συγκρατημένοι στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή, καθώς το κλίμα θα είναι φορτισμένο και οι κίνδυνοι πάμπολοι…

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Εκλείψεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Πανσέληνος στις 27 Νοεμβρίου στους Διδύμους : Δράση, ανατροπές, βία και σκάνδαλα

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου σχηματίζεται στις 27 του μήνα, στις 11:16 ώρα Ελλάδος και βρίσκ…