Δίας εξάγωνο Ποσειδώνας || Η όψη της φώτισης και της ανακούφισης

Σε μια περίοδο που οι δύσκολες πλανητικές όψεις και διελεύσεις είναι σχεδόν καθημερινές, οι θετικές είναι όχι μόνο καλοδεχούμενες, αλλά και αξιομνημόνευτες! Μια από τις λίγες θετικές λοιπόν όψεις των ημερών είναι το εξάγωνο μεταξύ του Δία και του Ποσειδώνα, στις 17ο 45΄ του Αιγόκερου και των Ιχθύων αντίστοιχα.

Πρόκειται για μία όψη που επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα και εννιά χρόνια, και που μέσα στο 2020 θα συμβεί σε τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές. Η πρώτη είναι στις 20 Φεβρουαρίου, η δεύτερη στις 27 Ιουλίου και η Τρίτη και τελευταία για το 2020 στις 14 Οκτωβρίου. Η αμέσως προηγούμενες ήταν το 2007 και το 2011, ενώ θα ακολουθήσουν εξάγωνα των δύο πλανητών τον Μάιο του 2024 και τον Φεβρουάριο του 2033.

Είναι για μια πολύ σημαντική πλανητική όψη, που μέσα σε μια δυσοίωνη εποχή, γεννά ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, μέσα όμως από την συνειδητοποίηση και την πνευματική ανάταση που πρέπει να επιτύχουμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν σύνολο, για να προχωρήσουμε στο επόμενο εξελικτικό μας βήμα.

Η όψη αυτή σε ένα γενέθλιο χάρτη χαρακτηρίζει τους ιδεαλιστές και τους ανθρώπους με θετική ενέργεια και θετική σκέψη. Είναι οι άνθρωποι που συμπάσχουν με τους συνανθρώπους τους και θα έκαναν τα πάντα για να τους ανακουφίσουν από το βάρος και τον πόνο τους. Η αυτοθυσία είναι κάτι αυτονόητο, καθώς και η ροπή στην φιλανθρωπία και την κοινωνική προσφορά, χωρίς κατ΄ ανάγκη να υπαγορεύονται οι πράξεις τους από θρησκευτικές πεποιθήσεις. Πρόκειται επίσης για άτομα με έντονη κλίση στις τέχνες, άτομα γεννημένα για να γίνουν δάσκαλοι στην ζωή αυτή ή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύνολο σαν κοινωνικοί λειτουργοί. Κοινό χαρακτηριστικό όλων όσων έχουν την όψη αυτή στον γενέθλιο χάρτη τους είναι η έντονη διαίσθηση, η ισχυρή φαντασία και το όνειρο για μια καλύτερη και δικαιότερη ζωή.

Με το εξάγωνο Δία-Ποσειδώνα θα δούμε μια άνθηση στην καλλιτεχνική δημιουργία και ίσως δημιουργηθούν τις μαύρες αυτές μέρες έργα που θα μας βοηθήσουν να ανασάνουμε έστω και λίγο πνευματικά. Εκείνο όμως που θα είναι πραγματικά καταλυτικής σημασίας, καθώς ο πολιτισμός και οι κοινωνίες μας βρίσκονται σε ένα αδιέξοδο, είναι η πνευματική, καθαρά μεταφυσική διάσταση της όψης!

Πάει καιρός που χάσαμε τις ψυχές μας στο κυνήγι της επιτυχίας, του πλούτου και της εφήμερης προβολής ή διασημότητας. Τα πάντα γύρω μας είναι ύλη. Ζούμε την εποχή του κτηνώδους ανταγωνισμού, της απύθμενης κακίας και του υπερτροφικού «εγώ». Ανασαίνουμε και ζούμε, οργανώνοντας τις ζωές μας γύρω από το κυνήγι της επιτυχίας και της υλικής ευημερίας, που για πολλούς από εμάς δεν θα έρθει ποτέ. Γιατί απλά δεν γεννηθήκαμε όλοι με την ίδια αποστολή στην ζωή.

Έχουμε εξοστρακίσει από την ζωή μας οτιδήποτε πνευματικό, οτιδήποτε θα μπορούσε να μας προσφέρει μια πνευματική ανάταση, ζεστασιά ή παρηγοριά. Και στο ταξίδι μας στην ζωή ξεχνάμε ότι είμαστε όντα πλασμένα από ύλη και από πνεύμα, και ότι μόνο η ισορροπία των δύο αυτών στοιχείων θα μας οδηγήσει στο μονοπάτι που πρέπει να διαβούμε για να επιτύχουμε τους πραγματικούς μας στόχους.

Οι δυσκολίες και οι τραγωδίες συμβαίνουν πολλές φορές για να μας αφυπνίσουν και να μας οδηγήσουν στο σωστό δρόμο. Και τα χρόνια αυτά βιώνουμε επανωτές τραγωδίες σαν ανθρωπότητα, ίσως για να μας δείξουν ότι έχουμε πάρει το λάθος μονοπάτι στην ζωή. Και σύμφωνα με τους συμπαντικούς νόμους, όσο δεν παίρνουμε το μάθημα μας, τόσο το σύμπαν θα συνεχίσει να στέλνει δοκιμασίες για να μας συνετίσει.

Το εξάγωνο Δία-Ποσειδώνα είναι ένα σημάδι και μια ευκαιρία σταλμένη από το σύμπαν, για να σταθούμε και να αξιολογήσουμε την πορεία μας σαν μεμονωμένα άτομα αλλά και σαν κοινωνικά σύνολα. Μέσα από την πνευματική φώτιση που μπορεί να μας προσφέρει η όψη αυτή, μπορούμε να αυτοπροσδιορίσουμε εκ νέου, μέσα από μια διαφορετική οπτική, το ποιοι πραγματικά είμαστε και την θέση μας καθώς και το ρόλο μας στην ζωή. Μπορούμε να έρθουμε σε ισορροπία με τον εσωτερικό μας κόσμο και σε επαφή και πάλι με την πνευματική μας διάσταση, με τα φιλοσοφικά ή θρησκευτικά μας πιστεύω. Η επαφή αυτή μπορεί να μας αναγεννήσει σαν άτομα. Και να βάλουμε ο καθένας μας ξεχωριστά το δικό του λιθαράκι στην δημιουργία του καινούργιου μας κόσμου, που τόσο πολύ τον έχουμε ανάγκη.

Η επαναλαμβανόμενη αυτή όψη μέσα στο 2020 μπορεί να γεννήσει ένα καινούργιο φορέα που θα έχει αποστολή του την ανακούφιση των αδυνάτων και άτυχων της ζωής. Ίσως να γίνει αφορμή να δει το φως μια νέα φιλοσοφική ιδεολογία, που θα έχει σαν επίκεντρο της και πάλι τον άνθρωπο, όχι σαν ξεχωριστό όν, αλλά αυτή τη φορά σαν μέρος του συνόλου, στο πνεύμα της νέα εποχής του ανατέλλει, αυτής του Υδροχόου. Και καθώς η όψη αυτή προαναγγέλλει την «εφαρμογή θεραπειών», ας ευχηθούμε τα λαμπρά πνεύματα της εποχής μας να φωτισθούν και να προσφέρουν θεραπείες σε ασθένειες που μαστίζουν τους συνανθρώπους μας, χαρίζοντας ανακούφιση.

Το σύμπαν όμως αγαπά την ισορροπία, και για το λόγο αυτό η όψη δεν έχει μόνο πνευματική διάσταση αλλά και υλική, προσφέροντας σε πολλούς από μας υλικά κέρδη και ευημερία μέσα από καλλιτεχνικές ή εμπορικές δραστηριότητες. Με αισιοδοξία, θετική σκέψη και ηθική ακεραιότητα μπορούμε τώρα να πετύχουμε σημαντικά βήματα στην επαγγελματική μας καριέρα, αρκεί να μην χάσουμε στο δρόμο την ψυχή μας…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Τα τυχερά ζώδια του μήνα

Ο Απρίλιος μας παροτρύνει να πάψουμε να είμαστε απλοί θεατές στο ταξίδι της ζωής και να πά…