Βουβάλι 2024 || Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου

Στο κινέζικο ζώδιο του Βουβαλιού ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές που παρατίθενται ακολούθως και αναγράφεται το στοιχείο που κυριάρχησε το έτος της γέννησης τους.

 

Έτος                           διάστημα                                στοιχείο

 

2021               12.02.2021 – 31.01.2022                μέταλλο

2009               26.01.2009 – 13.02.2010                γη

1997               07.02.1997 – 27.01.1998                φωτιά

1985               20.02.1985 – 08.02.1986                ξύλο

1973               03.02.1973 – 22.01.1974                νερό

1961               15.02.1961 – 04.02.1962                μέταλλο

1949               29.01.1949 – 16.02.1950                γη

1937               11.02.1937 – 30.01.1938                φωτιά

1925               25.01.1925 – 12.02.1926                ξύλο

 

 

Βουβάλι 2024 – Γενική επισκόπηση

Το Βουβάλι αντιπροσωπεύει ένα ζώδιο του κινεζικού ζωδιακού, που είναι γερά γειωμένο, ταπεινό, δυνατό και πρόθυμο να προσπαθήσει για να πετύχει. Ο Δράκος από την άλλη είναι ένα πλάσμα μυστικιστικό, ένα όν των ουρανών. Και τα δύο έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά έχουν και σημαντικές μεταξύ τους ομοιότητες. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει το ζώδιο σας να αποφύγει σημαντικά κοινωνικά προβλήματα. Μέσα στο 2024 το Βουβάλι θα έχει μια βαθιά επιθυμία να αλλάξει ριζικά την ζωή του. Για να πετύχει αυτό που σχεδιάζει, θα μπορεί να βασιστεί τους κοντινούς του ανθρώπους, καθώς και σε όσους πιστεύουν σ’ αυτόν και είναι πρόθυμοι να τον στηρίξουν. Η στήριξη που θα έχετε καθ’ όλη την διάρκεια του έτους θα είναι μεγάλη, οπότε μπορείτε να κινηθείτε με σχετικά μεγαλύτερη άνεση.

Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ απαιτητική για το ζώδιο σας και έπρεπε να κάνετε σοβαρές προσπάθειες αλλά και σημαντικές επιλογές. Μέσα στο 2024, εάν κινηθήκατε όπως έπρεπε την προηγούμενη χρονιά, θα έχετε την δυνατότητα να δρέψετε τους καρπούς των προσπαθειών σας. Το μόνο σταθερό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, είναι ότι εξακολουθείτε να αμφιβάλετε για τον εαυτό σας και τις ικανότητες σας, κάτι που εν δυνάμει σαμποτάρει την κάθε σας προσπάθεια. Ίσως ενδόμυχα δεν μπορείτε να πιστέψετε, ότι κάποια μέρα θα καταφέρετε όλα όσα προσδοκάτε, μια τέτοια σκέψη όμως θα πρέπει να την αποβάλετε από το μυαλό σας. Γιατί μέσα στο 2024 θα έχετε όλα τα μέσα που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας και η ζωή σας θα πάρει ξαφνικά μια πολύ θετικότερη τροπή. Θα έχετε την δυνατότητα να καταφέρετε κάτι πραγματικά σπουδαίο και να μεταμορφώσετε την ζωή σας!

Προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν μέσα στην χρονιά σε ζητήματα οικονομικών και σταδιοδρομίας, θα έχουν όμως θετική κατάληξη λόγω απροσδόκητων αλλαγών που θα βοηθήσουν στην επίλυση τους. Στην αισθηματική σας ζωή αντίθετα θα υπάρχει εύνοια και μια πολύ καλή εξέλιξη. Θα πρέπει όμως να παραμείνετε ταπεινοί, αποφεύγοντας πείσματα και εγωισμούς. Οι άντρες του ζωδίου σας ευνοούνται περισσότερο από τις γυναίκες μέσα στο 2024 και αναμένεται να βρουν με μεγαλύτερη ευκολία το άλλο τους μισό.

 

Βουβάλι 2024 – Καριέρα

Αλλαγές πρόκειται να φέρει το 2024 στην επαγγελματική σας ζωή! Ουσιαστικά το έτος του ξύλινου Δράκου θα είναι μια χρονιά σταθμός για το ζώδιο σας. Κάποιοι μεταξύ σας θα προαχθείτε και θα σας ανατεθούν πολύ σημαντικότερα καθήκοντα, άλλοι θα αλλάξετε δουλειά, ενώ κάποιοι άλλοι θα αλλάξετε εργοδότη. Δεν είστε λίγοι όμως εσείς που υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξετε καριέρα και να ασχοληθείτε με κάτι εντελώς καινούργιο.

Στις αλλαγές αυτές θα σας ωθήσουν τα γεγονότα, μια και θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τι θα πρέπει να κάνετε στην συνέχεια, η στιγμή που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Όσοι από σας προβληματιζόσασταν ήδη από την προηγούμενη χρονιά για την πορεία της καριέρας σας, τώρα θα περάσετε στην δράση. Θα έχει φτάσει η κατάλληλη για σας χρονική στιγμή να κάνετε στρατηγικής σημασίας κινήσεις για την καριέρα σας και το σημαντικότερο είναι, ότι θα έχετε σημαντική στήριξη από τους γύρω σας, είτε αυτοί είναι η οικογένεια σας, είτε συνάδελφοι ή στελέχη της επιχείρησης όπου εργάζεστε.

Όσοι εργάζεστε σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε δημιουργικούς τομείς, όπως είναι οι καλές τέχνες, το θέατρο, ο κινηματογράφος, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κλπ., είναι πολύ πιθανό να πάρετε μια προαγωγή ή να δείτε την καριέρα σας να απογειώνεται κατά την διάρκεια της χρονιάς του Δράκου. Θα αποκτήσετε δύναμη, αναγνώριση και επιτυχία, εξ αιτίας τυχερών αστέρων που θα βρίσκονται στο πλευρό σας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Ένα γυναικείο πρόσωπο σε θέση ευθύνης μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην εξέλιξη της καριέρας σας. Θα αντιμετωπίσετε όμως και ζηλοφθονία, που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές εάν δεν προσέξετε. Γι’ αυτό παραμείνετε ταπεινοί και προσγειωμένοι, ώστε να μην δίνετε επιπλέον λαβές για σχόλια.

 

Βουβάλι 2024 – Οικονομικά

Από άποψη χρημάτων η χρονιά δεν θα είναι άσχημη. Επιτέλους θα έχετε την ευκαιρία να σταθεροποιήσετε τα οικονομικά σας. Τα τελευταία χρόνια χαρακτηριζόταν από έντονη αστάθεια και έντονα μεταβαλλόμενες συνθήκες, κάτι που δεν ήταν καλό για την ψυχολογία σας, καθώς έχετε απόλυτη ανάγκη από ασφάλεια και σταθερότητα. Σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο, κατά το έτος του ξύλινου Δράκου όχι μόνο θα απολαύσετε τακτικά εισοδήματα, αλλά αυτά θα είναι κατά τι τουλάχιστον αυξημένα, με συνέπεια να είστε σε θέση να αποταμιεύετε.

Αποφύγετε ωστόσο να δανείσετε χρήματα σε φίλους ή συγγενείς γιατί το ενδεχόμενο να μην τα ξαναδείτε είναι εξαιρετικά μεγάλο. Κάποιοι λίγο ποιο ριψοκίνδυνοι του ζωδίου σας θα πραγματοποιήσετε επενδύσεις, οι οποίες θα αποδειχθούν αρκετά υποσχόμενες στο μέλλον. Δεν είναι όμως η κατάλληλη χρονική περίοδος να αναλάβετε μεγάλα ρίσκα ή να κάνετε ριψοκίνδυνες επενδύσεις για να μην χάσετε και αυτά που έχετε.

 

Βουβάλι 2024 – Αισθηματικά

 Πολλά είναι τα σενάρια που αφορούν την αισθηματική σας ζωή για το 2024, και όλα εξαρτώνται από την οικογενειακή κατάσταση που σας βρίσκει η ανατολή του έτους του ξύλινου Δράκου. Είστε ωστόσο ζωδιακά ένας αξιόπιστος και έμπιστος σύντροφός, ο οποίος φροντίζει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την δημιουργία ενός σταθερού και ισορροπημένου οικογενειακού περιβάλλοντος. Εάν βρίσκεστε σε μια μακροχρόνια σχέση, μέσα στο 2024 η σχέση σας θα εξελιχθεί και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επισημοποιηθεί. Θα ζήσετε το love story σας στο έπακρο και η χρονιά αυτή θα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες. Γιατί η ισορροπία στην προσωπική ζωή και το αίσθημα ασφάλειας που θα σας δώσει η σχέση σας θα είναι αυτό ακριβώς που έχετε ανάγκη. Το ίδιο θα συμβεί και στους παντρεμένους του ζωδίου σας. Εάν προϋπήρχαν προβλήματα με το ταίρι σας, τώρα θα μπορέσουν να επιλυθούν και να εξομαλυνθούν οι καταστάσεις.

Οι αδέσμευτοι θα έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση μέσα στο 2024. Θα είστε πολύ πιο σαγηνευτικοί, κάτι που θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλά καινούργια άτομα. Η μεγάλη αγάπη μπορεί να έρθει για σας στις αρχές του έτους του ξύλινου Δράκου. Το άτομο που θα επιλέξετε να μοιραστείτε την ζωή σας μαζί του, θα είναι αυτό που θα συμμερίζεται την επιθυμία σας για δέσμευση και πολύ σύντομα αναμένεται να συγκατοικήσετε. Συνολικά η χρονιά του Δράκου είναι εξαιρετικά θετική για την αισθηματική σας ζωή, η οποία θα πάρει μια τροπή προς το θετικότερο. Οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος είναι οι πιο καλοί να βρείτε το άλλο σας μισό. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ρομαντική περίοδο, που θα σας βοηθήσει να βρείτε το άτομο που σας ταιριάζει και να δημιουργήσετε ισχυρούς δεσμούς αγάπης και αφοσίωσης. Θα χρειαστεί ωστόσο λίγη μεγαλύτερη προσοχή από την πλευρά σας στα πρώτα βήματα της σχέσης, ώστε να μπορέσει να ριζώσει, να ανθίσει και να δώσει καρπούς.

 

Βουβάλι 2024 – Υγεία

Μέσα στην χρονιά του ξύλινου Δράκου θα πρέπει να φροντίσετε περισσότερο την υγεία και την ευεξία σας. Το αυξημένο άγχος και η ανασφάλεια λόγω των επικείμενων αλλαγών ίσως να επιβαρύνουν αισθητά τον τομέα αυτό της ζωής  σας. Για να μπορέσετε να διαχειριστείτε καλύτερα τα επίπεδα του στρες, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ασκήσεις αναπνοής, να ασχοληθείτε με την γιόγκα ή τον διαλογισμό. Βελτιώστε τις διατροφικές σας συνήθειες και αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, καπνού και άλλων εθιστικών ουσιών. Εάν μπορούσατε να μείνετε σε ένα περιβάλλον που είναι πιο κοντά στην φύση, θα βοηθούσε πολύ στην βελτίωση της υγείας σας, ψυχικής και σωματικής. Η σωστή άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή μπορούν να σας χαρίσουν την υγεία και την φυσική αντοχή που σας είναι απαραίτητη, ώστε να ανταπεξέλθετε με επιτυχία στις υποχρεώσεις σας. Τις μικροασθένειες ωστόσο δεν θα μπορέσετε να τις αποφύγετε τελείως μέσα στην χρονιά, χωρίς παρόλα αυτά να κινδυνεύετε από κάτι πιο σημαντικό.

 

Βουβάλι 2024 – Feng Shui

 Για να ξεκλειδώσετε την τύχη σας, επιλέξτε την χρονιά του ξύλινου Δράκου το πράσινο χρώμα για το σπίτι ή το γραφείο σας. Το πράσινο χρώμα σε όλες του τις αποχρώσεις όχι μόνο φωτίζει και δημιουργεί θετική ατμόσφαιρα στον χώρο, αλλά θα σας βοηθήσει να νοιώσετε ασφάλεια και σταθερότητα, που τόσο απεγνωσμένα αναζητάτε στην ζωή. Εάν δεν θέλετε να βάψετε μια μεγάλη επιφάνεια σε κάποια απόχρωση του πράσινου, επιλέξτε μικρότερες επιφάνειες. Εάν τελικά επιλέξετε το πράσινο χρώμα, φροντίστε να το συνδυάσετε με πιο ουδέτερες αποχρώσεις για το υπόλοιπο σπίτι ή το δωμάτιο, κυρίως σε γήινες αποχρώσεις όπως είναι οι αποχρώσεις του καφέ.

Κατά την χρονιά του Δράκου θα είστε επιρρεπείς σε τραυματισμούς και ατυχήματα, γι’ αυτό συνιστάται να τοποθετήσετε προληπτικά έναν Βασιλικό Ελέφαντα, έναν Κοσμικό Ρινόκερο ή ένα Wu Lou, ώστε να μειώσουν την έκθεση σας σε κινδύνους.

Το Wu Lou είναι σύμβολο υγείας και μακροζωίας και είναι ευρύτερα γνωστό ως κολοκύθα ή καλαμπάς. Μπορεί να απορροφήσει την αρνητική ενέργεια από το περιβάλλον και να φέρει θετικότητα, υγεία και ευημερία. Συνιστάται να τοποθετηθεί στην νοτιοδυτική κατεύθυνση του σπιτιού ή του γραφείου σας για να αναζωογονηθούν η υγεία και οι σχέσεις σας. Τα καλύτερα χρώματα που σας ταιριάζουν ζωδιακά είναι το λευκό, το χρυσό και το ασημί Wu Lou. Οι κατάλληλοι μήνες για να ενεργοποιήσετε τις κατευθύνσεις με το Wu Lou είναι ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Δεκέμβριος. Ακατάλληλοι είναι ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Αύγουστος.

 

Για το ζώδιο σας οι τυχερές και άτυχες παράμετροι για το 2024 είναι οι ακόλουθες:

Τυχεροί αριθμοί: 1, 4, 14, 39 και 8

Τυχεροί μήνες: Μάιος, Φεβρουάριος και Δεκέμβριος

Τυχερά λουλούδια: Άνθη ροδακινιάς και τουλίπες

Τυχερές κατευθύνσεις: Βοράς και Νότος

Τυχερές μέρες:  5 Απριλίου, 5 Μαΐου, 16,17 και 21 Σεπτεμβρίου και 25 Νοεμβρίου αλλά και κάθε 13η και 17η  μέρα κάθε σεληνιακού μήνα.

Άτυχοι αριθμοί:  5 και 6

Άτυχο χρώμα:  Μπλε

Άτυχοι μήνες:  Απρίλιος και Νοέμβριος

 

Καλό, παραγωγικό και δημιουργικό 2024!

Ευτυχισμένο το Έτος του Ξύλινου Δράκου!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Το έτος του Δράκου : Κινέζικο ωροσκόπιο 2024

Η κινέζικη πρωτοχρονιά του 2024 τοποθετείται στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία γιο…