Νέα Σελήνη Αυγούστου 2021 στον Λέοντα || Η Σελήνη του χάους

Η Νέα Σελήνη του Αυγούστου λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Λέοντα, στις 16ο 14΄ και πραγματοποιείται στις 8 του μήνα, στις 04:49 τοπική ώρα. Όπως έχομε δει να συμβαίνει σε πολλά φεγγάρια μέσα στο 2021, και η σελήνη αυτή θα συνοδευτεί από δύσκολες όψεις με τον Ουρανό, τον πλανήτη των ξαφνικών αλλαγών και των επαναστατικών κινημάτων. Όλη η χρονιά που διανύουμε προλέγει αλλαγές και αναπροσαρμογές, που θα πρέπει να τις αποδεχτούμε, οπότε η Νέα Σελήνη του Αυγούστου δεν φέρνει κάτι από την άποψη αυτή άγνωστο ή καινούργιο.

Η Σελήνη στον Λέοντα επιτείνει την ανάγκη να νοιώσει κανείς σημαντικός, στο επίκεντρο των γεγονότων, άξιος να γίνει θαυμαστός από τους πάντες, η αρχή και το τέλος των πάντων. Εάν αισθανθεί ο Λέοντας ότι παραμελείται, ότι περιπαίζεται ή χλευάζεται, μπορεί να δείξει τον χειρότερό της εαυτό. Φοβού τα ξεσπάσματα των θυμών του… Ο Λέοντας εκτός αυτού είναι ένα ζώδιο που συνδέεται με τον αθλητισμό, την νεολαία και τα παιδιά, την δημιουργία, την διασκέδαση, τις διακοπές και τους χώρους αναψυχής. Ο δεύτερος δε δεκανός που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη έχει κυβερνήτη του τον Δία και περιγράφεται σαν η μετάλλαξη των πραγμάτων και το ταξίδι του βασιλιά.

Στον 8ο οίκο του χάρτη της Νέας Σελήνης έχουμε ένα μικρό στέλλιουμ (πολυαστρία) στον Λέοντα, με παρουσία του Ήλιου, της Σελήνης και του Ερμή. Ο 8ος οίκος στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει τα κεφάλαια του κράτους και το αποταμιευτικό σύστημα, το υπουργικό συμβούλιο και το συμβούλιο επικρατείας. Είναι όμως και η θνησιμότητα των πολιτών, ο αριθμός αυτοκτονιών σε μια χώρα, οι συντάξεις και το ασφαλιστικό σύστημα, τα χρηματιστήριο και τα κρατικά χρέη. Με την ενεργοποίηση του οίκου αυτού μέσα από την Νέα Σελήνη φαίνεται να ανοίγει ένας νέος κύκλος για ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και βιωσιμότητας των οικονομιών, αλλά και αύξηση αυτοκτονιών και θανάτων, ενδεχομένως ιδιαίτερα αυξημένων μεταξύ της νέας γενιάς!

Από τους δευτερεύοντες σχηματισμούς του χάρτη της Νέας Σελήνης γίνεται φανερό ότι στοχεύει στον 8ο οίκο ένα τετράγωνο μεταξύ Αφροδίτης-Ωροσκόπου-Ποσειδώνα-Άρη, που αναμένεται να φέρει γεγονότα σχετικά με την οικονομία, πιθανά σεισμούς ή ίσως και ένα μεγάλο ναυτικό ατύχημα.

Η Νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Ερμή και σε ευρεία αντίθεση με τον Κρόνο, σε τετράγωνο με τον Ουρανό, δείχνει ότι τα γεγονότα που θα προκύψουν από το φεγγάρι αυτό θα έχουν επίκεντρο τους την οικονομική πραγματικότητα των χωρών, τα δημόσια χρέη, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους φόρους και τις απώλειες χρημάτων, πιθανά στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η Νέα Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με σταθερούς αστέρες στην κεφαλή του αστερισμού του Λέοντα, οι οποίοι χωρίς να είναι ιδιαίτερα σημαντικοί ή μεγάλοι, είναι χαρακτηριστικοί για την κακή τους ενέργεια και την αρνητική αύρα τους, καθώς φέρουν στοιχεία Άρη-Κρόνου. Είναι αστέρες που συνδέονται με βιαιότητα, έλλειψη συναισθήματος και ωμές πρωτόγονες ανάγκες. Από την άλλη, ο Ουρανός βρίσκεται σε σύνοδο με έναν αστέρα του αστερισμού του Κήτους, ο οποίος είναι γνωστός για τα προβλήματα που προκαλεί μεταξύ των δύο φύλλων, καθώς και για την καλή τύχη, που όμως είναι συνυφασμένη με ατυχία.

Η Νέα Σελήνη έχει αυτή την φορά μία και μοναδική κύρια όψη που εμπλέκεται στο σχηματισμό της, ένα τετράγωνο με τον Ουρανό. Η δύσκολη αυτή όψη αναμένεται να φέρει χάος, απρόσμενες αλλαγές, αστάθεια και ένα επαναστατικό κλίμα να πλανάται στον αέρα. Για κάποιους οι επερχόμενες αλλαγές μπορεί να είναι μεν αγχωτικές, σίγουρα όμως υπάρχει και το συναίσθημα της προσδοκίας παράλληλα με αυτό της νευρικότητας. Είναι ένα φεγγάρι που θα μεγεθύνει το ήδη υπερτροφικό «εγώ» μας, θα τονώσει την περηφάνεια μας και θα μας οδηγήσει σε αψυχολόγητες και απρόβλεπτες ενέργειες, που θα ενέχουν μια δόση επαναστατικότητας και μια διάθεση αντίστασης στις αλλαγές που μας επιβάλλονται.

Η συμπεριφορά μας κάθε άλλο παρά αξιόπιστη θα είναι, θα αλλάζουμε συνεχώς απόψεις και τρόπους δράσης και όλο αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές αλλά και σε ατυχήματα. Θα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε με έμφαση τις απόψεις και τα πιστεύω μας, χωρίς περιστροφές και ωραιοποιήσεις, αλλά με αλαζονεία και αυταρέσκεια. Αυτό μπορεί με ευκολία να μας φέρει σε σύγκρουση με τους γύρω μας, ιδίως με όσους κατέχουν ανώτερες ιεραρχικά θέσεις ή θέσεις εξουσίας.

Δεν είναι η κατάλληλη εποχή να πραγματοποιήσει κανείς αλλαγές κλίμακας στην ζωή του, ιδίως ορμώμενος από τις παρορμήσεις του. Εάν πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές ή έχει ωριμάσει η εποχή για κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή και περίσκεψη, κατόπιν προσεκτικής προετοιμασίας, με δημιουργικότητα και αρκετή εφευρετικότητα. Από την άλλη η Νέα Σελήνη μας συμβουλεύει να αποφύγουμε την άκαμπτη μας προσκόλληση στα γνωστά και τετριμμένα, εάν το σύμπαν μας στέλνει μηνύματα ότι έχει φτάσει η ώρα της αλλαγής. Με ανοιχτό μυαλό και επίγνωση της πραγματικότητας που μας περιβάλλει μπορούμε να κάνουμε τα βήματα εκείνα που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες και καινούργιους δρόμους στην ζωή μας.

Η Νέα Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με δευτερεύουσας σημασίας σταθερούς αστέρες στους αστερισμούς του Λέοντα, της Μεγάλης Άρκτου, του Κήτους και του Δράκοντα. Και καθώς βρίσκεται στον αστερισμό του Λέοντα, ας ερευνήσουμε τις κατά Πτολεμαίο ιδιότητες του αστερισμού και των αστεριών του. Οι αστέρες στην κεφαλή του αστερισμού του Λέοντα είναι φύσης Άρη-Κρόνου και συνοδεύονται από αίμα, βία, ωμότητα, μοιχεία, εγκληματικότητα, ψέματα, απώλεια περιουσιών και φτώχεια.

Στην  κοσμική αστρολογία ο αστερισμός του Λέοντα είναι συνυφασμένος με γεγονότα που αφορούν τους βασιλικούς οίκους, ειδικά την διαδοχή ή τον θάνατο ενός βασιλιά, την εκλογή ή τον θάνατο αρχηγών κρατών, την δολοφονία σημαντικών προσώπων ή την επανάσταση και τις σφαγές πληθυσμών, την βία, την πορεία των χρηματιστηρίων, καθώς και με το Βατικανό και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αστερισμός του Δράκου δίνει μια φύση καλλιτεχνική, γεμάτη συναίσθημα αλλά παράλληλα και μια καθαρότητα σκέψης, ένα διεισδυτικό μυαλό και μια αναλυτική σκέψη. Ταξίδια και φιλικές συναναστροφές ευνοούνται, αλλά θα πρέπει να προσέχει κανείς τα ατυχήματα ή τις δηλητηριάσεις. Και ο αστερισμός του Δράκου είναι φύσης Άρη-Κρόνου.

Ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου θεωρείται ότι δίνει ηρεμία, σύνεση, αυτοέλεγχο και υπομονή. Δεν λείπει όμως η καχυποψία, το ανήσυχο πνεύμα, ένας τρομερός θυμός που μπορεί να εκδηλωθεί εάν ενοχληθεί, ακόμη και μνησικακία και εκδικητικότητα. Κατά τον Πτολεμαίο η φύση της Μεγάλης Άρκτου είναι ανάλογη του Άρη, βίαιη, που φέρνει βίαιους θανάτους που οφείλονται στην παράνοια ή στην υπερβολική αυτοπεποίθηση. Και οι δύο Άρκτοι δε, σύμφωνα με τον Πτολεμαίο ασκούν επιρροή δυσμενή, επιβλαβή, όσο αφορά την μοίρα των λαών ή των κυβερνητών τους.

Ο Ουρανός τέλος βρίσκεται σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Menkar ή ο ά (άλφα) του αστερισμού του Κήτους, έναν πορτοκαλί γίγαντα που βρίσκεται στο ρύγχος του αστερισμού, φύσης Κρόνου. Το θαλάσσιο τέρας ή αλλιώς το Κήτος όπως είναι γνωστό, είναι συνδεδεμένο με αρρώστιες, ατίμωση, τραυματισμούς από άγρια ζώα, απώλεια τύχης ή περιουσίας και διαπόμπευση. Σε σύνοδο με τον Ουρανό προσδίδει ένα εξαιρετικό μυαλό, ενδιαφέρον για μυστικιστικά ζητήματα αλλά και επιστημονικά θέματα, καθώς και προβλήματα με το αντίθετο φύλλο. Απώλειες μπορεί να υπάρξουν από φωτιά ή από επίπλαστες φιλίες, ενώ η καλή τύχη πάντοτε θα συνοδεύεται από τις σκοτεινές της στιγμές που θα μας στιγματίσουν. Προσοχή χρειάζεται επίσης για τυχόν τραυματισμούς από ζώα.

Με την Νέα Σελήνη ενεργοποιούνται οι εκλείψεις του Μαΐου-Ιουνίου 2021, που μας δίνουν όλο και πιο ισχυρά μηνύματα μέσα στον Αύγουστο. Η Αφροδίτη σε ευρεία αντίθεση με τον Ποσειδώνα μιλάει για την μεγάλη παραπλάνηση και την καταστροφή που αυτή θα φέρει, ενώ ο Άρης μας εφιστά την προσοχή στα δηλητήρια που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του κόσμου και για ατυχήματα. Από την άποψη αυτή η Νέα Σελήνη, κυρίως μέσα από τις δευτερεύουσες όψεις της, δείχνει ένα πολύ σκληρό πρόσωπο.

Το καινούργιο αυτό φεγγάρι του Αυγούστου, όντας σε σύνοδο με τον Ερμή μας προϊδεάζει για ανακοινώσεις που θα γίνουν, βασιζόμενες σε πληροφορίες ή γεγονότα, που θα παραμείνουν, τουλάχιστον προς το παρόν, άγνωστα στο ευρύ κοινό. Η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου μας τονίζει την μοναξιά που υπάρχει, τις μεγάλες δυσκολίες που εμφανίζονται στην καθημερινότητα μας, την

απομόνωση, εθελοντική ή επιβαλλόμενη, τον φόβο και την κατάθλιψη. Η αντίθεση αυτή θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλα μυστικά αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας, που προσπαθούν να τα αποκρύψουν, ή τον ύπουλο ρόλο που διαδραμάτισαν πολιτικά και μη πρόσωπα στην διάλυση της παγκόσμιας οικονομίας και τα σχέδια και τις ελπίδες τους για την επόμενη μέρα. Γιατί ήδη γίνεται λόγος για την «Μεγάλη επανεκκίνηση» (the great reset), που με άλλα λόγια σημαίνει: σας φέραμε εκεί που θέλαμε, τώρα θα χορέψετε στον δικό μας σκοπό, γιατί δεν έχετε άλλη επιλογή. Από την άποψη αυτή, η αντίθεση με τον Κρόνο μπορεί να αφορά την πάλη μας για τις πεποιθήσεις και την διαφύλαξη ιδιαιτερότητα μας, ενάντια στην ισοπεδωτική ομοιομορφία μιας άμορφης και άβουλης μάζας που επιθυμούν διακαώς οι κυβερνώντες.

Αν και η αντίθεση του Κρόνου, τόσο με τον Ερμή, όσο και με τον Ήλιο, δεν είναι ακριβείας, ωστόσο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε τομείς της ζωής μας που διαφεντεύει ο Ερμής, όπως είναι ο 7ος και ο 9ος οίκος του ωροσκοπίου.

Ο 7ος οίκος στην πολιτική αστρολογία αφορά τις σχέσεις μας με τους άλλους λαούς, τις διεθνείς συνθήκες, τους φανερούς μας εχθρούς, αλλά και το διεθνές εμπόριο. Όσο για τον 9ο οίκο, αφορά ζητήματα νομικής φύσης (αποφάσεις δικαστηρίων, δικαστές και δικαστήρια), το κλήρο και το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, την ηθική, τις επιστήμες, τις πανεπιστημιακές σχολές και την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση. Ο οίκος εμπεριέχει επίσης ζητήματα ναυτιλίας και διεθνούς εμπορίου.

Όπως γίνεται φανερό από τους πλανήτες και τους οίκους που εμπλέκονται και ενεργοποιούνται στην παρούσα Νέα Σελήνη, θα προκύψουν τις μέρες αυτές ζητήματα στην εξωτερική πολιτική και άρα στην διεθνή πολιτική σκηνή, προβλήματα σε διαπραγματεύσεις και στην διακίνηση εμπορευμάτων, ενδεχομένως και στα ταξίδια, καθώς και νομικές αποφάσεις που θα δημιουργήσουν αντίδραση. Και ας μην ξεχνάμε την ηθική διάσταση των επιστημονικών πειραμάτων που λαμβάνουν χώρα την περίοδο αυτή!

Η αντίθεση Νέας Σελήνης με τον Κρόνο αφήνει ωστόσο κάποιες ελπίδες, ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάποια από τα μυστικά και τις συγκαλύψεις της εποχής μας, ώστε να έρθουν στο φως οι ανομίες τις ελίτ, οι ανήθικες συμφωνίες και τα κρυφά και δόλια τους σχέδια. Γιατί όπου υπάρχει δράση, νομοτελειακά θα υπάρξει και αντίδραση, όπου υπάρχει σκότος που επιχειρεί να καλύψει τα πάντα, εκεί υπάρχει και Φως που καθαγιάζει. Η μάχη του Σκότους με το Φως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εμείς, οι κοινοί θνητοί, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε αυτή τη φορά απαθείς στις εξελίξεις. Λεηλασίες δημόσιας περιουσίας, προδοτικές συμφωνίες για παραχώρηση εθνικών δικαιωμάτων, μυστικά που αφορούν την πανδημία και το πρόγραμμα εμβολιασμών μπορεί να αποκαλυφθούν και με τις δικές μας αντιδράσεις να συναντήσουν εμπόδιο στην πραγμάτωση τους.

Ο Δίας από την άλλη, ανάδρομος στις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου και στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης (χρήματα, νομίσματα, εθνικές οικονομίες, χρηματιστήρια) σε ευρεία αντίθεση με τον Ερμή επιχειρεί να προσφέρει μια λύση, μέσα από αποκαλύψεις που θα έπρεπε να οδηγήσουν σε ειλικρινείς συζητήσεις για την διαχείριση του χάους που υπάρχει, κυρίως σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Είναι όμως ανίσχυρος την παρούσα στιγμή να επιβάλει την θέληση του, οπότε είναι αμφίβολο εάν οι αποκαλύψεις που θα δουν το φως της μέρας θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν εποικοδομητικό ρόλο.

Και η παρούσα Νέα Σελήνη, όπως γίνεται φανερό, είναι σκληρή, καθώς μας δείχνει με τον ποιο απροκάλυπτο τρόπο τις σκληρές εποχές που ζούμε. Οι ανεμικές οικονομίες, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί, η διαίρεση των κοινωνιών και ο υφέρπων φασισμός δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ήρεμες και γαλήνιες μέρες. Είναι η εποχής της μεγάλης αλλαγής μεν, στο χέρι μας όμως είναι εάν θα οδηγήσουμε τις αλλαγές εκεί που πρέπει, προς όφελος των κοινωνιών, ή εάν θα επιτρέψουμε να μας επιβληθούν όροι διαβίωσης ατιμωτικοί, και μάλιστα χωρίς λόγο. Ο Ουρανός και μαζί με αυτό το σύμπαν, μας προσφέρει απλόχερα την βοήθεια του, να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Την επιλογή όμως μεταξύ σκότους ή φωτός θα πρέπει να την κάνουμε οι ίδιοι. Και τις συνέπειες ως εκ τούτου ή τα οφέλη, οι ίδιοι θα τις υποστούμε ή θα τα καρπωθούμε. Ας έχουμε όμως κατά νου, ότι δεν υπάρξουν ευκαιρίες για αλλαγές πορείας ή πισωγυρίσματα… Τώρα αποφασίζουμε εμείς, με τις πράξεις ή την απουσία αυτών, για την μοίρα της ανθρωπότητας των επόμενων αιώνων.

 

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Σελήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Οι φάσεις της Σελήνης και η επιρροή τους στον οργανισμό μας

Στην εποχή της τεχνολογίας και της ενημέρωσης έχουμε εξοικειωθεί αρκετά με την ιδέα του Σύ…