Φεβρουάριος 2024 – Το παρελθόν ξανάρχεται…

Μέσα στον Φεβρουάριο θα παρατηρήσουν κάποια από τα ζώδια ότι το παρελθόν επιστρέφει δριμύτατο και παρεμβαίνει στις προσωπικές μας υποθέσεις του παρόντος. Συχνά λέμε και οι ειδικοί συνιστούν να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να βιώσουμε συνειδητά και απόλυτα επικεντρωμένοι την παρούσα χρονική στιγμή, υπάρχουν όμως στιγμές που η ιστορία αναβιώνει και συνυφαίνεται με τα τρέχοντα βιώματα μας.

Η επιστροφή του παρελθόντος είναι ενδεχόμενο να υποδηλώνει ότι έμειναν κάποιες υποθέσεις μας ημιτελείς ή ότι υπάρχουν κάποια παλιά ανεπίλυτα προβλήματα που απαιτούν την οριστική τους λύση. Ο Φεβρουάριος θα μας προσφέρει την ευκαιρία να κλείσουμε οριστικά κάποια εκκρεμή κεφάλαια της ζωής μας, ώστε να μπορέσουμε να κινηθούμε ελεύθεροι προς τα μπρος, ή να σκεφτούμε λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε.

Μερικές φορές μας φέρνει το σύμπαν αντιμέτωπους με το παρελθόν μας για να πάρουμε κάποια μαθήματα στην ζωή, προσφέροντας μας την ευκαιρία να μάθουμε από τα λάθη μας και να ωριμάσουμε ή να αναπτυχθούμε στηριζόμενοι στις εμπειρίες του παρελθόντος. Τρία θα είναι τα ζώδια που τον μήνα αυτόν θα βιώσουν επιστροφές του παρελθόντος. Θα είναι η χρυσή τους ευκαιρία να επαναξιολογήσουν τις δράσεις τους, να διορθώσουν ότι μπορεί να διορθωθεί και τελικά να κλείσουν κάποιοι παλιοί κύκλοι που ενδεχομένως τους ταλαιπωρούν ακόμη. Είναι μια περίοδος για προβληματισμό, αναστοχασμό, κατανόηση, ίσως και για μια καινούργια αρχή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε άλυτα ζητήματα του παρελθόντος.

Ταύροι

Είστε αυτό το διάστημα ανήσυχοι, ίσως και ευαίσθητοι, παλεύοντας με την παρόρμηση σας να σηκώσετε το τηλέφωνο και να επικοινωνήσετε με τον πρώην σας. Τα πραγματικά σας συναισθήματα τα έχετε βαθιά κρυμμένα και δεν τα έχετε φανερώσει ούτε στον τότε σύντροφό σας. Αυτό οδηγεί πολύ συχνά σε αμφιβολίες και σε εσωτερικές συγκρούσεις. Όταν φτάσει το τέλος των σχέσεων επηρεάζεστε εξαιρετικά πολύ και δύσκολα αφήνετε το παρελθόν πίσω σας. Όποια και αν ήταν η αιτία που επέφερε το τέλος της σχέσης, όποιος και αν αποφάσισε να αποχωρήσει πρώτος, τα έντονα συναισθήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να σας ταλαιπωρούν. Για καιρό είστε ανόρεχτοι και καταβάλλεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Συχνά σκέφτεστε την επαναπροσέγγιση, την συγχώρεση και την αναθέρμανση της σχέσης, ιδίως μια και δεν έχετε τίποτε πλέον να χάσετε, πέρα από μια ακόμη απόρριψη.

Εάν ωστόσο έχετε σκοπό να ανοίξετε εκ νέου ένα παλιό κεφάλαιο της προσωπικής σας ζωής, οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και έχοντας πλήρη επίγνωση. Σχεδιάστε κάθε σας βήμα εκ των προτέρων, αποφασίστε ποιες από τις πτυχές της σχέσης θα θέλατε να ενισχύσετε σε μια καινούργια προσπάθεια και ποιες από τις πτυχές θα πρέπει να εξαλειφθούν. Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων είναι μεγάλης σημασίας, ιδίως όταν υπάρχει μια βαριά ιστορία μεταξύ των δύο ατόμων. Μοιραστείτε τα συναισθήματα σας και ξεκαθαρίστε τις προθέσεις σας. Θα πρέπει να δεσμευτείτε και οι δύο να καταβάλετε την αντίστοιχη προσπάθεια για να δώσετε μια νέα ζωή στην σχέση. Η προσπάθεια αυτή μπορεί να ωφελήσει και τις δύο πλευρές μακροπρόθεσμα. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι, να μην επιτρέψετε σε τρίτους να αναμειχθούν ή να σας επηρεάσουν με τις απόψεις τους. Η εσωτερική σας σοφία θα σας καθοδηγήσει και θα πάρετε τον δρόμο εκείνο που έχετε εσείς ανάγκη.

Λέοντες

Ένα από τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σας είναι η ικανότητα σας να προσαρμόζεστε σε διαφορετικές καταστάσεις ή πρόσωπα. Η ευελιξία αυτή επεκτείνεται επίσης στις σκέψεις και τις απόψεις σας, αλλά και στην διάθεση σας, κάτι που σας επιτρέπει να αλλάζετε εύκολα οπτική και ως εκ τούτου άποψη για ζητήματα ή καταστάσεις. Υπάρχουν στιγμές, και αυτό τον μήνα θα είναι αρκετές, που θα αναλογιστείτε τις κουβέντες που ανταλλάξατε με τον πρώην σας, και δεν θα είστε πολύ περήφανοι για όσα είπατε. Γιατί σε στιγμές έντασης και πάθους λέτε πράγματα που δεν εννοείτε πραγματικά και τώρα σας τρώνε οι τύψεις. Αφιερώστε λίγο χρόνο και προσπαθήστε να αποκρυπτογραφήσετε τα πραγματικά σας συναισθήματα για το πρόσωπο αυτό. Ξεχάστε τις γνώμες των γύρω σας, αλλά επικεντρώστε στο τι πραγματικά αισθάνεστε και τι θέλετε. Και από την στιγμή που ξεκαθαρίσετε μέσα σας τα πράγματα, η διαίσθηση σας θα σας βοηθήσει να βρείτε την σωστή χρονική στιγμή να παρέμβετε.

Από την πρώτη επαφή θα γίνει φανερό εάν υπάρχει ακόμη κάποια από την παλιά φλόγα, που θα μπορούσε να επαναφέρει την σχέση στην ζωή. Αυτή την φορά όμως δεν θα πρέπει να επιτρέψετε τον παρορμητικό σας εαυτό να καταστρέψει την ευκαιρία που θα σας παρουσιαστεί. Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι καλά μελετημένες και να εξυπηρετούν έναν σκοπό. Διαφορετικά θα καταλήξετε για μια ακόμη φορά στο ίδιο αποτέλεσμα με το παρελθόν. Κάντε σωστή χρήση του χρόνου, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις σας, ώστε να έχετε χρόνο να εξυφάνετε τα σχέδια σας. Για να πετύχει μια σχέση την δεύτερη φορά χρειάζεται ουσιαστική αλλαγή, συχνά και από τους δύο συντρόφους, και για να επιτευχθεί αυτή, είναι απαραίτητη μια προσεκτική προσέγγιση. Μπορείτε να τα καταφέρετε, αρκεί να έχετε πάντοτε τους μακροχρόνιους σας στόχους κατά νου.

Παρθένοι

Βρίσκεστε σε μια δύσκολη φάση, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με την προηγούμενη σας σχέση, και αυτό φέρνει έντονη εσωτερική αναστάτωση που σας αγχώνει και σας αποπροσανατολίζει. Την ένταση και το άγχος που ίσως βιώνετε τώρα θα είναι δύσκολο να τα κρύψετε από τους γύρω σας. Φοβάστε την μοναξιά, δεν θέλετε να χάσετε χωρίς λόγο αυτό που έχετε τώρα, αλλά το παρελθόν σας καλεί, ειδικά εάν έχετε ενοχές. Είχατε πείσει τον εαυτό σας ότι το να ξαναεπικοινωνήσετε με τον πρώην σας θα ήταν λάθος, όπως και να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στην σχέση. Νομίσατε ότι έχει κλείσει οριστικά αυτό το κεφάλαιο της ζωής σας. Ωστόσο τώρα αναρωτιέστε ξανά, καθώς έχουν ξεθωριάσει οι αρνητικές αναμνήσεις, μήπως κάνατε λανθασμένη επιλογή.

Είστε σοφότεροι, πιο ώριμοι, και μπορείτε να δείτε την πηγή των προβλημάτων που είχε η σχέση, να αναγνωρίσετε τα λάθη σας, που δεν θα τα επαναλαμβάνατε τώρα. Έχετε την ικανότητα πλέον να διαχειριστείτε πιο ώριμα μια σχέση και να την παλέψετε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο πρώην σύντροφός σας ωστόσο εμφανίζεται στον μυαλό σας σαν χαρακτήρας από ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, απαλλαγμένος από όλα τα αρνητικά του χαρακτηριστικά. Σκέφτεστε να επιστρέψετε στον παλαιό σας σύντροφο, βασιζόμενοι περισσότερο σε συναισθηματικές εντυπώσεις, παρά σε ουσιαστικά γεγονότα. Χρειάζεται να καθίσετε και να αναρωτηθείτε, εάν η επιστροφή σας σε μια παλιά σχέση θα ήταν το βέλτιστο για σας. Με την βοήθεια της κρίσης θα ξεκαθαρίσετε όχι μόνο συναισθήματα, αλλά και γεγονότα και στην συνέχεια με την διαίσθηση σας θα καθοδηγηθείτε ως προς το μονοπάτι που θέλετε να ακολουθήσετε. Μόνο τότε θα είστε έτοιμοι να κάνετε το βήμα που θα αποφασίσετε, όποια κατεύθυνση και αν έχει.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Τα τυχερά ζώδια του μήνα

Ο Απρίλιος μας παροτρύνει να πάψουμε να είμαστε απλοί θεατές στο ταξίδι της ζωής και να πά…