Αιγόκερως-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΟΝΟΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 10ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΗ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ ΑΡΗΣ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ ΣΕΛΗΝΗ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ ΣΕΛΗΝΗ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΔΟΝΤΙΑ, ΟΣΤΑ, ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ, ΑΚΟΗ, ΣΠΛΗΝΑ, ΓΟΝΑΤΑ, ΚΝΗΜΕΣ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ
ΧΡΩΜΑ ΜΑΥΡΟ, ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΑΦΕ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΟΥΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ ΤΡΕΛΟΣ, ΕΡΗΜΙΤΗΣ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΟΝΥΧΑΣ, ΡΟΥΜΠΙΝΙ, ΓΡΑΝΙΤΗΣ, ΜΑΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ
ΜΕΤΑΛΛΟ ΜΟΛΥΒΔΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΟΥΡΙΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΚΙΣΣΟΣ, ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΜΕΤΑΛΟ

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΦΘΟΡΙΟΥΧΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ

 

 

Ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερου, ενώ κυβερνά τον Δέκατο Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου.

 

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Αιγόκερως καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Στον αστρικό ζωδιακό ο  αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου. Το ζώδιο απέναντι από τον Αιγόκερω είναι ο Καρκίνος.

 

Οι Πλατωνικοί ονόμαζαν τον Αιγόκερω «Πύλη των Θεών», γιατί πίστευαν ότι οι ανθρώπινες ψυχές, μετά το θάνατο των ανθρώπων, περνούσαν από το ζώδιο αυτό πριν φτάσουν στον ουρανό. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ωστόσο, ο Αιγόκερως είναι ο Αιγίπαν, γιος του Δία και της Αίγης (συζύγου του τραγοπόδαρου θεού Πάνα). Από αυτούς τους δυο πήρε και το όνομά του (Αίγη + Παν).

 

Ο Αιγόκερως κυβερνά μέρη τα του σώματος που έχουν σχέση με τα οστά και την σκελετική δομή, τις αρθρώσεις, τα γόνατα και τα δόντια.

 

Δύσκολα μπορείτε να αποσπάσετε από τους Αιγόκερους ένα μυστικό! Έχουν λίγους και καλούς φίλους ,που τους εμπιστεύονται και συζητούν μαζί τους τα σχέδια και τις ιδέες για το μέλλον τους. Είναι σταθεροί χαρακτήρες, ο κυβερνήτης τους Κρόνος τους δίνει αντοχές, να επιβιώνουν μέσα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται. Αγωνίζονται σκληρά μέχρι να υλοποιήσουν τις υψηλές τους φιλοδοξίες και να φτάσουν στην κορυφή.

 

Οι Αιγόκεροι  είναι πειθαρχημένοι, εργάζονται σκληρά και συχνά τελειώνουν την δουλειά τους πριν εκπνεύσει η διορία που τους έχει δοθεί.  Οργανωτικοί και υπεύθυνοι, βάζουν σε ένα πρόγραμμα τις υποχρεώσεις τους και κινούνται με βάση αυτό. Μπροστά σε μια αποτυχία δεν το βάζουν κάτω! Αντιθέτως ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους και επαναπροσδιορίζουν τους στόχους τους, σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα που επικρατούν στη ζωή τους. Δίνουν μεγάλη σημασία στα λόγια του κόσμου, γι΄ αυτό φροντίζουν πολύ την δημόσια εικόνα τους.

 

Η ζωή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για έναν Αιγόκερω, και γι αυτό είναι παραδοσιακός και συντηρητικός, σοβαρός, συνετός και πρακτικός. Είναι αντικειμενικός κριτής, διακριτικός στις κοινωνικές του επαφές, αξιόπιστος φίλος και με σπουδαίο χιούμορ. Είναι εργατικός και επιμελής και χαρακτηρίζεται από διάρκεια και επιμονή. Στα οικονομικά κάνει συνετή διαχείριση των χρημάτων του, αφού θέλει να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη  ασφάλεια και σταθερότητα στη ζωή του.

Στα συναισθηματικά δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός στο ταίρι του και χρειάζεται χρόνο να ανοιχτεί. Ασκεί αυστηρή κριτική και θέλει το ταίρι του να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τα θέλω του. Πολλές φορές βάζει σε δεύτερη μοίρα τα προσωπικά του, όταν πρόκειται για την δουλειά του και την επαγγελματική του καταξίωση.

 

Στα αρνητικά του ζωδίου καταλογίζεται ότι μπορεί να γίνει ψυχρός και απόμακρος, άκαμπτος στις απόψεις του και αυστηρός στην κρίση του. Ο εγωισμός του τον κάνει συχνά σκληρό, ενώ έχει μια ροπή στην γκρίνια, την απαισιοδοξία και την μοιρολατρία.

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

Περισσότερα άρθρα
Load More In Χαρακτηριστικά ζωδίων - Μαγικές Δυνάμεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Κριός-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 1ος ΟΙΚΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΦΩΤΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ ΦΥΣΗ ΘΕΤΙΚΗ – …