Μια διετία συγκρούσεων (2021-2023) Συνοδικός κύκλος Ήλιου-Άρη

Όλο και περισσότερο ασχολούμαστε τον τελευταίο καιρό με του συνοδικούς κύκλους των πλανητών, καθώς είναι τέτοια η συγκυρία, με πολλούς συνοδικούς κύκλους να κλείνουν σταδιακά, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μιας νέας. Εκεί που είναι συνήθως στραμμένη η προσοχή  μας είναι στους συνοδικούς κύκλους των εξωτερικών πλανητών, οι οποίοι σχηματίζουν το πλαίσιο των γεγονότων για τις δεκαετίες που έπονται. Εξ ίσου σημαντικοί όμως μπορεί να είναι και οι συνοδικοί κύκλοι των εσωτερικών πλανητών, μόνο που είναι σαφώς μικρότερης διάρκειας.

Ένας τέτοιος συνοδικός κύκλος, με σχετικά βραχυπρόθεσμες συνέπειες, αλλά με ισχυρή επίδραση στην ζωή μας, είναι αυτός μεταξύ του Ήλιου και του Άρη, με διάρκεια ζωής περίπου δύο χρόνια. Ο τελευταίος κύκλος των αστρικών σωμάτων ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, έλαβε χώρα στο ζώδιο της Παρθένου και έκλεισε στις 8 Οκτωβρίου 2021. Η στιγμή δε της συνόδου των δύο σωμάτων συνέπεσε με την ταυτόχρονη παρουσία στο ζώδιο της Παρθένου του Ερμή και της Αφροδίτης, σχηματίζοντας ένα μικρό στέλλιουμ, μια πολυαστρία στο ζώδιο.

 

Ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης του ηλιακού μας συστήματος και αντιπροσωπεύει στην κοσμική αστρολογία την ανώτατη αρχή, τον βασιλιά ή τον πρόεδρο-πρωθυπουργό. Ο Άρης δε, είναι η προσωποποίηση της φωτιάς και των εκρήξεων, κυριολεκτικών και μεταφορικών. Πριν από την ανακάλυψη των πλανητών πέραν του Κρόνου, συνδεόταν με την επαναστατικότητα, την εφευρετικότητα και την τεχνολογική πρόοδο, ιδιότητες που τώρα αποδίδονταιστον Ουρανό. Είναι ο θεός του πολέμου, ο κυβερνήτης των μετάλλων, των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, των οπλικών συστημάτων, των μηχανικών κατασκευών και των κατασκευών γενικότερα. Η συνάντηση των δύο αυτών αστρικών σωμάτων, με προεξάρχουσα ιδιότητα και των δύο την φωτιά, είναι γραφτό να φέρει αλλαγές πέραν αναγνώρισης.

Στον συνοδικό κύκλο που κλείνει, η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε στο ζώδιο της Παρθένου, ένα ζώδιο που κυβερνά τα συστήματα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό, αλλά και την εργασία μας. Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στους τομείς αυτούς υπήρξαν κατακλυσμιαίες λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε. Τα συστήματα υγείας αντιμετώπισαν πρωτοφανή πίεση, φτάνοντας στα όρια της κατάρρευσης, άλλαξαν όμως εξ ίσου δραστικά και οι συνθήκες στην επαγγελματική μας ζωή. Πολλοί εργαστήκαμε για πρώτη φορά από το σπίτι, χάνοντας τους καθημερινούς μας ρυθμούς και την συναδελφικότητα.

Επειδή όμως ήταν έντονη η παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης στην σύνοδο Ήλιου-Άρη, συνέπειες των αλλαγών που συντελέστηκαν στα δύο τελευταία χρόνια μπορούν να εντοπιστούν σε τομείς που κυβερνά ο Ερμής (εμπόριο, επικοινωνίες, μεταφορές, μέσα ενημέρωσης) και η Αφροδίτη (ιδιωτική-σεξουαλική ζωή και οικονομικά). Το φάσμα των αλλαγών ως εκ τούτου ήταν πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο. Ο Ήλιος και ο Άρης ωστόσο προαναγγέλλουν εκ βάθρων αλλαγές και ανατροπές σε τομείς που αγγίζουν, ως προς το ποια πορεία θα πάρουν αυτές όμως εξαρτάται από τις διελεύσεις και το είδος των όψεων των εξωτερικών πλανητών, όπως του Πλούτωνα, του Ποσειδώνα, του Ουρανού, του Κρόνου και του Δία. Και η διετία που προηγήθηκε είχε πλήθος δύσκολων, αν όχι σκληρών όψεων.

Αυτή την χρονική στιγμή, στο σκαλί της έναρξης ενός νέου συνοδικού κύκλου Ήλιου-Άρη δεν μπορούμε στην κυριολεξία να αναγνωρίσουμε τον κόσμο μας. Οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις μετατράπηκαν με το πρόσχημα της πανδημίας σε απολυταρχικές και τυραννικές, με την νομοθετική εξουσία να τις παρέχει την απαραίτητη κάλυψη, τα συστήματα υγείας διαλύθηκαν λόγω της εμμονικής προσήλωσης στην πανδημία, οι οικονομίες παραπαίουν, το ίδιο και οι διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές, ο τουρισμός, τα μέσα μεταφοράς και πλήθος παραγωγικών τομέων. Όσο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποτάχθηκαν αμαχητί στις κυβερνητικές πιέσεις και μεταβλήθηκαν σε γραμματείες τύπου των κυβερνήσεων. Οι κατασκευές δε και η τεχνολογική έρευνα επικεντρώθηκαν στην επίλυση ζητημάτων που γέννησε η υγειονομική κρίση. Η σημαντικότερη όμως συνέπεια της διετίες που εκπνέει, είναι ότι αφήνει πίσω της διαιρεμένες κοινωνίες, ανελεύθερες και απογυμνωμένες από τα ανθρώπινα και τα εργασιακά τους δικαιώματα, για την κατάκτηση των οποίων απαιτήθηκαν πολύχρονοι αγώνες και χύθηκε πολύ αίμα. Και αναρωτιέται κανείς, τι μας περιμένει στον νέο κύκλο; Τι άλλο θα πάθουμε;

 

Ο επόμενος κύκλος των δύο σωμάτων ξεκίνησε ήδη στις 8 Οκτωβρίου 2020 και το εναρκτήριο λάκτισμα  έλαβε χώρα στο ζώδιο του Ζυγού. Οπότε μπορούμε να περιμένουμε ένα σαρωτικό αέρα ανανέωσης και αλλαγών σε τομείς που κυβερνά το ζώδιο, και είναι οι διεθνείς διπλωματικές σχέσεις, οι συνθήκες συνεργασίας και οι διασυνοριακές εμπορευματικές μεταφορές, τα ανώτατα δικαστήρια και η δικαστική εξουσία, αλλά και τα εργατικά συνδικάτα. Το αξιοσημείωτο και μάλλον σπάνιο με την παρούσα σύνοδο Ήλιου-Άρη, είναι ότι με ελάχιστες ώρες διαφορά ξεκινούν και ακόμη δύο συνοδικοί κύκλοι, μεταξύ Ήλιου-Ερμή και Άρη-Ερμή, που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Οκτωβρίου 2020! Λόγω του γεγονότος αυτού θα συνεχίσουν να επηρεάζονται οι τομείς που κυβερνά ο Ερμής και κατά την επόμενη διετία, κυρίως τα ΜΜΕ.

 

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της δικαιοσύνης και της ισορροπίας, αυτό που θέλει να συμβιβάσει τις καταστάσεις, να επιλύσει μέσω διπλωματικής οδού τις διαφορές για να επέλθει ισορροπία και αρμονία. Και στο τέλος του συνοδικού κύκλου, που τοποθετείται στον Οκτώβριου του 2023, θα επιλυθούν αρκετές από τις διαφορές και θα κοπάσουν οι αντιπαλότητες των ημερών μας, και λόγω των θετικότερων στο εξής όψεων των εξωτερικών πλανητών. Μέχρι να επιτευχθεί όμως το ποθούμενο και να επέλθει ισορροπία, ο Άρης θα μας βγάλει στους δρόμους να πολεμήσουμε για μια ακόμη φορά για τα δικαιώματα που μας στέρησαν εν μια νυκτί.

Ο κοινωνικός διχασμός αναμένεται μέσα στους επόμενου μήνες να εμβαθύνει και οι συγκρούσεις των εκ διαμέτρου αντίθετων ιδεολογιών να γίνονται όλο και εντονότερες. Οι υποστηρικτές των περιορισμών των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα αντιμάχονται λυσσαλέα κάθε προσπάθεια ανατροπής των δεδομένων, στηρίζοντας ακόμη και την βάρβαρη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής. Παλιοί φίλοι θα γίνουν άσπονδοι εχθροί, γάμοι θα διαλυθούν, οικογένειες θα κατακερματιστούν, θα καταστραφούν συνεταιρισμοί και επιχειρηματικές συνεργασίες, γιατί κανείς δεν θα είναι σε θέση να αποφύγει να τοποθετηθεί με την μία ή την άλλη άποψη, για την οποία και θα μάχεται σθεναρά με τις ευλογίες του Άρη.

Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες θα πυκνώσουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, κάτι που ήδη άρχισε να συμβαίνει σε περιορισμένο βαθμό σε αρκετές χώρες (Αυστραλία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, κλπ.), ασχέτως εάν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης μας αποκρύπτουν τις σχετικές ειδήσεις. Και όσο θα γιγαντώνεται το κλίμα δυσαρέσκειας, με πολυπληθείς διαδηλώσεις και πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, τόσο πιο έντονη θα είναι η παρουσία και η δράση των σωμάτων ασφαλείας, που θα προσπαθούν να τις καταστείλουν με κάθε κόστος. Στους δρόμους θα βρεθούν με τον καιρό, αγωνιζόμενοι πλάι-πλάι, όχι μόνο οι αρνητές των εμβολίων και των πολιτικών των lockdown, αλλά και οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα εργατικά συνδικάτα, όσοι θα υποφέρουν από την ακρίβεια και την ανεργία, όσοι δεν συμφωνούν με την βάρβαρη καταστολή των κινητοποιήσεων, ένα ετερόκλιτο δηλαδή πλήθος, που θα μεγαλώνει με το πέραμα του χρόνου, με ένα κοινό τελικά αίτημα: την δικαιοσύνη και τα ίσα δικαιώματα στην ζωή και την εργασία.

Η πρώτη σημαντική μεταστροφή του κλίματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί με την διάσπαση του κοινού μετώπου των μέσων ενημέρωσης, κάποια από τα οποία θα απαγκιστρωθούν από τον κυβερνητικό εναγκαλισμό, αναλογιζόμενα ενδεχομένως τις συνέπειες της αναξιοπιστίας τους στα ταμεία των επιχειρήσεων τους, και θα βρεθούν στο πλευρό των διαμαρτυρομένων. Από την στιγμή αυτή η πίεση θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο έντονη σε κυβερνήσεις και δικαστική εξουσία, που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν στα αιτήματα της πλειοψηφίας και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι αλλαγές που θα φέρει ο συνοδικός κύκλος Ήλιου-Άρη στα δικαστικά συστήματα των χωρών θα είναι σαρωτικές και θα έρθουν απότομα, διασφαλίζοντας ενδεχομένως την απόλυτη ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες θλιβερές καταστάσεις με αυτές που βιώνουμε. Όσο για τα δικαιώματα που χάσαμε, κάποια θα αποκατασταθούν, κάποια άλλα θα διαφοροποιηθούν, ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων. Και για κάποια άλλα ίσως να χρειαστεί να παλέψουμε για αρκετά ακόμη χρόνια.

Και στην διεθνή όμως πολιτική και διπλωματική σκηνή αναμένονται σαρωτικές αλλαγές στην διετία που έπεται. Η σημαντικότερη συνέπεια του νέου συνοδικού κύκλου Ήλιου-Άρη θα αφορά τις συμμαχίες χωρών, κάποιες από τις οποίες θα διαρραγούν, κάποιες θα ενισχυθούν, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε νέους συνασπισμούς χωρών να διεκδικούν την δική τους θέση στην παγκόσμια σκακιέρα. Διεθνείς συνθήκες θα ανατραπούν, θα αναπροσαρμοστούν ή θα πάψουν να ισχύουν, δίνοντας το έναυσμα ευρύτατων ανακατατάξεων σε παγκόσμια κλίμακα. Οι εντάσεις θα είναι πάμπολες μεταξύ χωρών, η πόλωση απόλυτη, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πολεμικές συρράξεις.

Ισχυρός άνεμος αλλαγών αναμένεται να πνεύσει στα πλαίσια λειτουργίας και των υπόλοιπων τομέων που κυβερνά ο Ερμής, πέρα των ΜΜΕ, όπως είναι το διεθνές εμπόριο, οι μεταφορές, οι συγκοινωνίες και οι διακρατικές εμπορικές συμφωνίες, οι οποίοι δέχθηκαν τεράστια πλήγματα στην διετία που εκπνέει. Το νέο πλαίσιο θα θωρακίσει την λειτουργία τους, ώστε να μην κινδυνεύουν από κατάρρευση τα παγκόσμια συστήματα μεταφορών και εφοδιασμού από συγκυριακά συμβάντα.

Τέλος, όπως γέννησε ο προηγούμενος συνοδικός κύκλος μια γενιά σύγχρονων ηρώων στο πρόσωπο του υγειονομικού προσωπικού, και αυτός ο συνοδικός κύκλος θα έχει τους δικούς του ήρωες. Θα είναι πιθανά οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δικαστικοί που θα θυμηθούν τον ρόλο τους και θα ανορθώσουν το ανάστημα τους ή οι αγωνιστές εκείνοι που θα εργαστούν για την ειρηνική επίλυση διαφορών, συμβιβάζοντας τα άκρα αντίθετα. Μπορεί να μην τους στήσουμε ποτέ αγάλματα, θα τους χρωστάμε όμως την ζωή μας, όπως στην περίπτωση του νοσηλευτικού προσωπικού, και την αξιοπρεπή θέση μας κάτω από τον ήλιο, στους ήρωες που θα γεννήσουν οι μέρες που έρχονται.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούνιος 2024 – Η εύνοια της τύχης για 3 ζώδια

Μέσα στον Ιούνιο θα είναι αρκετοί πλανήτες συγκεντρωμένοι στο ζώδιο των Διδύμων και αναμέν…