Ο Ψαλμός 126, πέρα από οποιεσδήποτε άλλες χρήσεις, συνιστάται να διαβάζεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν καλά, μακριά από πειρασμούς και κακές παρέες, προστατευμένα από δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις, να είναι υπάκουα και επιμελή. Με την χρήση του Ψαλμού 126 μεγαλώνουν παιδιά που κάνουν τους γονείς υπερήφανους για τον χαρακτήρα και τα επιτεύγματα τους.
Για να κάνετε την προσευχή θα χρειαστείτε τρία κεριά, τα οποία θα τα ανάψετε μπροστά την εικόνα του Σωτήρα. Θα ξεκινήσετε με το «Πάτερ ημών», το οποίο θα επαναλάβετε εννέα φορές. Στη συνέχεια θα πείτε τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία»:
«Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών. Χαίρε και ευφράνου, Θεοτόκε Παρθένε, και πρέσβευε υπέρ του δούλου σου/της δούλης (όνομα) σου Κυρία και Δέσποινα των Αγγέλων και Μήτηρ των Χριστιανών, βοήθησον μοι τω δούλω σου.»
Μετά από αυτό θα διαβάσετε τον Ψαλμό 126 τρεις φορές και θα πείτε τα ακόλουθα λόγια τρείς φορές:
«Κύριε ευλόγησε τα παιδιά μου, ώστε να έχουν σεβασμό και να είναι ευγενικά. Δώσε τους την χάρη Σου Κύριε, μακάρι να είναι πάντα παρούσα η λογική και το μυαλό τους. Στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.»
Κλείνετε την προσευχή σας, επαναλαμβάνοντας πάλι εννιά φορές το «Πάτερ ημών» και τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία». Τα κεριά τα αφήνετε να καούν εντελώς, μέχρι να σβήσουν από μόνα τους.
Καλό είναι να επαναλαμβάνετε την προσευχή δύο φορές τον χρόνο ή όταν διαπιστώσετε ότι έχουν πάρει τα παιδιά τον λάθος δρόμο. Έτσι θα μεγαλώσουν υγιή, χωρίς μεγάλες δυσκολίες, μακριά από κακές παρέες ή επικίνδυνους πειρασμούς, και θα χαιρόσαστε με τα επιτεύγματα τους.
Ψαλμός 126
᾿ῼδὴ τῶν ἀναβαθμῶν.
ΕΑΝ μὴ Κύριος οἰκοδομήσῃ οἶκον, εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες· ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων. 2 εἰς μάτην ὑμῖν ἐστι τὸ ὀρθρίζειν, ἐγείρεσθαι μετὰ τὸ καθῆσθαι, οἱ ἐσθίοντες ἄρτον ὀδύνης, ὅταν δῷ τοῖς ἀγαπητοῖς αὐτοῦ ὕπνον. 3 ἰδοὺ ἡ κληρονομία Κυρίου υἱοί, ὁ μισθὸς τοῦ καρποῦ τῆς γαστρός. 4 ὡσεὶ βέλη ἐν χειρὶ δυνατοῦ, οὕτως οἱ υἱοὶ τῶν ἐκτετιναγμένων. 5 μακάριος ὃς πληρώσει τὴν ἐπιθυμίαν αὐτοῦ ἐξ αὐτῶν· οὐ καταισχυνθήσονται, ὅταν λαλῶσι τοῖς ἐχθροῖς αὐτῶν ἐν πύλαις.
Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ