Oυρανός στον Ταύρο: 6 Μαρτίου 2019 – 26 Απριλίου 2026

Ένα από τα πολύ σημαντικά πλανητικά και αστρολογικά γεγονότα της χρονιάς αποτελεί το οριστικό πέρασμα του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου, που θα πραγματοποιηθεί στις  6 Μαρτίου 2019! Ο Ουρανός έκανε ήδη ένα πέρασμα από τον Κριό στον Ταύρο στις 15 Μαΐου 2018, αλλά από τις 6 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 6 Μαρτίου 2019 είναι σε ανάδρομη κίνηση, με συνέπεια να επιστρέψει για τελευταία φορά στο ζώδιο του Κριού, πριν το εγκαταλείψει οριστικά για τις επόμενες οκτώ περίπου δεκαετίες.

Η καινούργια θέση του Ουρανού στον Ταύρο δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ιδανικότερη, κάτι που προδιαθέτει για μια περίοδο αρκετών ετών με αρκετές δυσκολίες. Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο με στοιχείο τη γη και σταθερό στην ποιότητα του, που υποδηλώνει ότι πολύ δύσκολα αλλάζει ότι έχει συνηθίσει, και ακόμη πιο δύσκολα αναπροσαρμόζεται στις αλλαγές, όταν του επιβάλλονται. Στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει το χρήμα και τα νομίσματα, την οικονομία και την γη, με την έννοια των ακινήτων αλλά και της εκμετάλλευσης της γης.  Είναι το ζώδιο των πολύτιμων μετάλλων (χρυσού και αργύρου), των χρηματιστηρίων, των μεγάλων πολυεθνικών και των τραπεζών.

Από την άλλη ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της επανάστασης, της δράσης και του νεωτερισμού! Αντιπροσωπεύει τα πλατιά λαϊκά στρώματα, την δικαιοσύνη,  τις καινούργιες εφευρέσεις και την νέα τεχνολογία. Το ιντερνέτ και οι υπολογιστές θεωρούνται εφευρέσεις που οφείλονται στην θετική επιρροή του Ουρανού, όπως και ο ηλεκτρισμός. Συνδέεται επίσης με τα έντονα καιρικά φαινόμενα και με δυνάμεις της φύσης που εκδηλώνονται με πολύ μεγάλη ένταση (καταιγίδες, αστραπές, κλπ). Είναι ο πλανήτης του απρόβλεπτου αποτελέσματος, αυτός που δεν ικανοποιείται με τίποτε και για κανένα λόγο, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα σπάσει δεσμά και αλυσίδες στον τομέα της ζωής μας που επηρεάζει  κάθε φορά και οι αλλαγές που θα φέρει έχουν πάντοτε θετικό αντίκτυπο για την ανθρωπότητα.

Τα γεγονότα που συνόδευσαν την ανακάλυψη του πλανήτη, το 1791, ήταν η Γαλλική Επανάσταση, που έφερε και την Διακήρυξη των δικαιωμάτων των Γυναικών, καθώς και η Αμερικάνικη Επανάσταση και ανεξαρτητοποίηση της από την Αγγλική Αυτοκρατορία. Αυτός είναι και ο λόγος που συνδέθηκε με επαναστατικά κινήματα, αλλά και με την ανεξαρτητοποίηση και χειραφέτηση του γυναικείου φύλου. Είναι ο πλανήτης όμως που συνδέεται με την δημιουργία του Κοινωνικού Συστήματος Ασφάλισης των ΗΠΑ, από το οποίο ωφελήθηκαν εκατομμύρια πολιτών.

Υποθέσεις για τα μελλούμενα μεταξύ των ετών 2019 και 2026 μπορούμε να κάνουμε, ερευνώντας το τελευταίο πέρασμα του πλανήτη από το ζώδιο του Ταύρου. Στις 6 Ιουνίου 1934 πέρασε στο ζώδιο του Ταύρου, επανήλθε όμως μετά από την ανάδρομη κίνηση του στον Κριό, στις 27 Μαρτίου 1935, για να παραμείνει εκεί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 1941. Είναι η περίοδος της Μεγάλης Ύφεσης που ακολούθησε την κατάρρευση των χρηματιστηρίων, και που οδήγησε στην έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Κατά την διάρκεια της διέλευσης του από τον Ταύρο τα νομίσματα των χωρών αντικαταστάθηκαν από κουπόνια, έχοντας χάσει σε πολλές χώρες τεράστιο μέρος της αξίας τους, οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων εκτινάχθηκαν στα ύψη, οι τιμές των γεωργικών προϊόντων το ίδιο, και οικονομικές αυτοκρατορίες κατέρρευσαν, δίνοντας χώρο στο νέο. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα συμβούν ανάλογα γεγονότα, μια και σημαντικό ρόλο παίζουν και οι υπόλοιπες πλανητικές όψεις της περιόδου, αλλά αποτελούν μια πολύ σημαντική ένδειξη για το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια.

 

Για μία προσωπική, εξειδικευμένη πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε τώρα στο 9011513403!

 

Η ανθρωπότητα βρίσκεται για μια φορά ακόμη σε ένα σημείο του κύκλου, όπου το οικονομικό σύστημα που κυριάρχησε τις τελευταίες πολλές δεκαετίες έπαψε πια να λειτουργεί αποτελεσματικά, κυρίως για το πλατύ κοινό, και ο Ουρανός είναι αποφασισμένος να το αναμορφώσει για μια ακόμη φορά! Οικονομικά συστήματα που εξάντλησαν την δυναμική τους θα εξαφανιστούν, κάτι που μας προϊδεάζει για την κατάρρευση του καπιταλισμού που γνωρίσαμε μετά τον πόλεμο και την τροπή που πήρε τις τελευταίες δεκαετίες με την παγκοσμιοποίηση. Το ίδιο και πολιτικά συστήματα ή κόμματα που έχασαν την επαφή τους με την εποχή ή την ευρεία λαϊκή βάση, απομακρυνόμενα από τα δημοκρατικά ιδεώδη και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, προς όφελος των επιχειρηματικών κολοσσών.

Η μετάλλαξη όμως αυτή δεν θα έρθει με ομαλό τρόπο, καθώς από τη μια ο Ουρανός θα πιέζει για εξορθολογισμό, αλλαγές και ανατροπές των γνωστών και τετριμμένων, ο Ταύρος από την άλλη, και άρα οι κυβερνήσεις και το οικονομικό σύστημα, θα αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις στο γύρισμα του τροχού. Οι αντίρροπες δυνάμεις στο μόνο που μπορούν να οδηγήσουν είναι σε μια δυναμική ρήξη και στον αφανισμό, για να μπορέσει να υπάρξει έδαφος για το καινούργιο.

Ήδη αισθανόμαστε λίγο-πολύ όλοι μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τις κυβερνήσεις, τις τράπεζες και το οικονομικό σύστημα στο σύνολο του, που κυβερνούν τυραννικά τον πλανήτη, εξαθλιώνοντας όλο και μεγαλύτερες μάζες πληθυσμών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φυτίλι για να εκδηλωθεί η οργή των λαών σε όλη τους την ένταση. Και το φυτίλι αυτό σε άλλες χώρες έχει ανάψει ήδη (Γαλλία με το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων»), ενώ σε άλλες δεν θα αργήσει να έρθει, με το πέρασμα του Ουρανού στις αρχές Μαρτίου στον Ταύρο. Λέγεται συχνά ότι τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν, θα κάνουν την πτώση της Βαστίλης να μοιάζει με μια απλή κοινωνική συνεύρεση για τσάι και αβροφροσύνες!

Ταυτόχρονα με τη διέλευση του Ουρανού από τον Ταύρο, θα υπάρξει και η διέλευση των Πλούτωνα, Δία, Κρόνου και Ceres από το ζώδιο του Αιγόκερου, ένα ζώδιο που κυβερνά τα άτομα σε θέσεις ευθύνης, τα άτομα ισχύος, πολιτικής ή οικονομικής, αυτά που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας και απολαμβάνουν την ατιμωρησία τους. Μέσα στα επόμενα χρόνια υπάρχουν οι βάσιμες υποψίες, ότι πολλά από τα στελέχη των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων θα χάσουν τα προνόμια τους, την περιουσία που απέκτησαν με ανέντιμα μέσα, καθώς και την ελευθερία τους, πληρώνοντας το κάρμα τους. Ο Ουρανός στον Ταύρο και η ομάδα πλανητών που θα διέρχεται από τον Αιγόκερω θα οδηγήσει το σύστημα που επικράτησε το μεγαλύτερο διάστημα του 20ου  αιώνα σε κατάρρευση. Ο συγχρονισμός μεταξύ των πλανητικών διελεύσεων είναι αξιοθαύμαστος και θα οδηγήσει σε μια επανάσταση, που δεν έχουμε βιώσει εδώ και πολλές δεκαετίες, και σε αναμόρφωση των οικονομικών και ενδεχομένως και διοικητικών δομών.

Σε νομισματικό επίπεδο έχει φανεί ήδη το εναλλακτικό μοντέλο των νομισμάτων με φυσική μορφή που ελέγχουν οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών, που είναι τα ψηφιακά νομίσματα. Στα χρόνια που ακολουθούν θα υπάρξουν και νέα, πέρα από τα γνωστά, θα εδραιωθούν και ίσως να περάσουμε μέσα στην επταετία που ακολουθεί σε αχρήματες κοινωνίες και σε απόλυτα ψηφιακά μέσα πληρωμής. Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκληθούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο Παγκόσμιο Τραπεζικό Σύστημα  θα μπορούσαν να έχουν κατακλυσμιαίο χαρακτήρα, καθώς τα Τραπεζικά Ιδρύματα θα χάσουν το ρόλο του ρυθμιστή στην καθημερινότητα μας.

 

Για μία προσωπική, εξειδικευμένη πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε τώρα στο 9011513403!

 

Ο συνδυασμός όψεων τα επόμενα χρόνια και των πλανητικών διελεύσεων στα ζώδια του Ταύρου και του Αιγόκερου μπορεί να φέρει πολύ μεγάλη αστάθεια στα κυρίαρχα νομίσματα του πλανήτη, όπως είναι το δολάριο, η στερλίνα και το Ευρώ, φορολογικά σκάνδαλα, αλλά και μεγάλους κλυδωνισμούς στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κοινού Ευρωπαϊκού Νομίσματος. Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό νόμισμα της ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου, με το πέρασμα του Κρόνου από τον Αιγόκερω, που βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορεί να φέρει μια σοβαρή ρήξη στον συνασπισμό κρατών που την αποτελούν, που με τη σειρά της θα φέρει και το τέλος του Ευρώ, τουλάχιστον με την μορφή που το γνωρίζουμε.

Ήδη μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης, η δομή της Ένωσης φαίνεται πιο ασταθής από ποτέ και η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από το μπλοκ, η αντίδραση της Ιταλίας στο γερμανικό μοντέλο οικονομικής διαχείρισης, η ευρεία δυσαρέσκεια των περιφερειακών χωρών και το προβληματικό μεταναστευτικό μοντέλο που επέβαλε η Γερμανία στις χώρες της Ένωσης μπορούν να οδηγήσουν σε μια αλυσιδωτή αντίδραση, όπου οι φυγόκεντρες δυνάμεις δεν θα μπορούν πλέον να δαμαστούν.

Με τον Ουρανό στον Ταύρο οικονομικά σκάνδαλα τεραστίων διαστάσεων θα έρθουν στην επιφάνεια και θα αποκαλυφθεί απίστευτος όζος που έχει σχέση με την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε και τον σκοτεινό ρόλο που διαδραματίζουν πρόσωπα και οργανισμοί στην οικονομική υποδούλωση της ανθρωπότητας.

Ένας άλλος τομέα που αναμένεται να υποστεί πολύ έντονους κλυδωνισμούς είναι ο χρηματιστηριακός, όπου η αδιαφάνεια, η κερδοσκοπία, η σκοπιμότητα και σε μεγάλο βαθμό οι υπόγειες διεργασίες αποτελούν ρυθμιστικό παράγοντα της πραγματικής οικονομίας. Η αναμόρφωση θα είναι εκ βάθρων και, ενώ ο τομέας αυτός κυριαρχείται μέχρι στιγμής από το ισχυρό φύλο, στο άμεσο μέλλον η εκπροσώπηση των γυναικών θα είναι ευρύτατη!

Με την επιρροή του Ουρανού στον Ταύρο εγκαινιάστηκε στις ΗΠΑ το 1935 το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης! Μέσα στα επόμενα χρόνια θα πρέπει να περιμένουμε μια ριζική αναμόρφωση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης ανά τον κόσμο, που αναμένεται να ανακουφίσει τις ασθενέστερες κοινωνικά τάξεις των χωρών. Αλλά και το φορολογικό μοντέλο που επικράτησε μεταπολεμικά αναμένεται να αλλάξει, με την επικράτηση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος.

Και καθώς ο Ταύρος έχει άμεση σχέση με την γη και το real estate, μεγάλες αλλαγές προβλέπεται να υπάρξουν αναφορικά με την αξία της γης και των ακινήτων, καθώς και αναφορικά με το σύστημα αγοραπωλησίας ή καθορισμού των τιμών. Ο τομέας αυτός της οικονομίας θα περάσει σε μια νέα ψηφιακή εποχή, με εξορθολογισμό των αξιών και διαφάνεια.

Ο Ουρανός κυβερνά επίσης τον ουράνιο στερέωμα, το Ουράνιο σαν μετάλλευμα, τους ουρανοξύστες και τα αεροπορικά μέσα. Οι εφευρέσεις που θα μπουν στην ζωή μας μέσα στα επόμενα χρόνια σ αυτούς τους τομείς θα είναι πολύ σημαντικές, ίσως και κοσμογονικές! Μπορούμε να περιμένουμε ασφαλέστερες εφαρμογές του ουρανίου στην καθημερινότητα μας, νέες τεχνολογίες στην ανέγερση υψηλών κτιρίων, ίσως μια νέα γενιά ιπτάμενων μέσων που θα εξασφαλίζουν ασφαλή και πολύ γρήγορη μεταφορά επιβατών, αλλά και την μετάλλαξη του ιντερνέτ, που θα περάσει στην επόμενη εποχή του.

 

Για μία προσωπική, εξειδικευμένη πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε τώρα στο 9011513403!

 

Όσοι από μας έχουν στο γενέθλιο χάρτη τους πλανήτες όπως ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας ή ο Πλούτωνας στο ζώδιο του Σκορπιού, που είμαστε αρκετά δισεκατομμύρια, θα βιώσουμε μέσα στα χρόνια που ακολουθούν δραματικές αλλαγές στα εισοδήματα μας, στην σχέση μας με τις Τράπεζες και το πλαστικό χρήμα, στην περιουσία μας και στην επιχειρηματικότητα, στην φορολογία και στο συνταξιοδοτικό μας, για να αναφέρουμε μόνο τα βασικά σημεία των επικείμενων αναπροσαρμογών.

Το σημαντικό είναι να φανούμε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσουμε τις Ουράνιες αλλαγές και να κρατήσουμε επαφή με την πραγματικότητα. Όσο και αν μας αγχώνει το ενδεχόμενο των αλλαγών σε σημαντικούς για την επιβίωση μας τομείς της ζωής μας, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι αλλαγές αυτές, που πυροδοτούνται από τον Ουρανό, αποβλέπουν σε ένα καλύτερο αύριο για την μεγάλη και πλατιά μάζα των κατοίκων αυτού του πλανήτη. Όλοι μαζί θα χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει, και δεν θα πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε τίποτε λιγότερο από ακριβώς αυτό! Προσδεθείτε λοιπόν και απογειωνόμαστε. Η πτήση μας επιφυλάσσει πολλές αναταράξεις, αλλά η προσγείωση μας στην καινούργια πραγματικότητα θα πραγματοποιηθεί στην ώρα της. Το αργότερο στις 26 Απριλίου του 2026!

 

Για μία προσωπική, εξειδικευμένη πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε τώρα στο 9011513403!

 

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Παγκόσμια αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Πανσέληνος στις 27 Νοεμβρίου στους Διδύμους : Δράση, ανατροπές, βία και σκάνδαλα

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου σχηματίζεται στις 27 του μήνα, στις 11:16 ώρα Ελλάδος και βρίσκ…