Διελεύσεις και όψεις Φεβρουαρίου 2023 Ένας σχετικά ήρεμος μήνας!

Ο Φεβρουάριος βρίσκει τον Ήλιο στο ζώδιο του Υδροχόου, όπου και θα παραμείνει για περίπου τα δύο πρώτα δεκαήμερα. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 19/02 ολοκληρώνει την ετήσια διέλευση του στον Υδροχόο και εισέρχεται στους Ιχθείς. Ο Ερμής ολοκληρώνει την πολύμηνη λόγω της ανάδρομης πορείας του παραμονή στον Αιγόκερω στις 11/02 και περνάει στον Υδροχόο, συμπορευόμενος για μια βδομάδα με τον Ήλιο. Η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, διέλευση που θα ολοκληρώσει στις 20/02, για να περάσει στην συνέχεια στον Κριό, ενώ ο Άρης, ορθόδρομος πλέον, συνεχίζει καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα την πορεία του μέσα από τους Διδύμους. Κανένας δε από τους εξωτερικούς πλανήτες δεν πραγματοποιεί διέλευση μέσα στον μήνα. Δεν είναι πολλές οι όψεις του μήνα, ούτε καν ιδιαίτερα σημαντικές οι περισσότερες, κάτι που μας προϊδεάζει για έναν σχετικά ανέφελο μήνα, ίσως το πιο ήπιο μήνα του πρώτο εξαμήνου.

Η πρώτη βδομάδα του Φεβρουαρίου ίσως να φανεί εξαιρετικά πολυάσχολη σε πολλούς, γεγονός που θα οφείλεται στην όψη τετραγώνου που θα σχηματίσει ο Ήλιος με τον Ουρανό, αλλά και με τους Σεληνιακούς Κόμβους. Το κλίμα γίνεται λίγο πιο δύσκολο και πιεστικό, λόγω και της Πανσελήνου στον Λέοντα, που λαμβάνει χώρα στις 5 Φεβρουαρίου, καθώς τετραγωνίζει τον Ουρανό, σχηματίζεται δε και ένα τετράγωνο μεταξύ Αφροδίτης και Άρη. Το δεύτερο τετράγωνο μπορεί να μας οδηγήσει σε έλλειψη ζωτικότητας, αλλά και σε συγκρούσεις και επιθετικές συμπεριφορές, κυρίως στις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Για κάποιες σχέσεις η περίοδος αυτή μπορεί να αποδειχτεί κρίσιμη.

Η σκληρή όψη μεταξύ Αφροδίτης και Άρη δεν επηρεάζει μόνο τις προσωπικές μας σχέσεις, καθώς τα αισθήματα μας θα είναι αρκετά ρευστά, αλλά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και στις επαγγελματικές. Θα υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις μας με συνεργάτες, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες. Οι κανόνες μπορεί να αλλάξουν απότομα και απροσδόκητα ή να συμβούν το διάστημα αυτό απρόσμενα γεγονότα που θα ανατρέψουν μια παγιωμένη κατάσταση. Ας προσέξουν ιδιαίτερα οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς του β’ δεκαημέρου.

Κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, με την Σελήνη σε χάση θα χρειαστεί αρκετή προσοχή σε ζητήματα υγείας! Ο οργανισμός μας είναι εξασθενημένος, οι επιθέσεις από τις εποχικές ιώσεις πολλές και θα χρειαστεί αρκετή φροντίδα και μεγάλη προσοχή να σταθούμε στα πόδια μας και να παλέψουμε την καθημερινότητα.

Στις 16 Φεβρουαρίου έχουμε μια σύνοδο του Ήλιου με τον Κρόνο, μια όψη που απαιτεί επιμέλεια και πειθαρχία. Ίσως να κληθούν κάποιοι μεταξύ μας να αναλάβουν επιπλέον ευθύνες ή να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό τις προκλήσεις της πραγματικότητας. Εάν παρά τους προσεκτικούς μας χειρισμούς κάτι πάει στραβά, τότε σίγουρα θα πρόκειται για ένα μήνυμα του σύμπαντος, ότι κάτι θα πρέπει να αλλάξει. Υπό την επιρροή της όψης οι άνθρωποι γίνονται πιο ψυχροί και αποστασιοποιημένοι, και οι συζητήσεις πρακτικές, στεγνές. Οι επαφές είναι ουσιαστικές και γόνιμες το διάστημα αυτό μόνο για επαγγελματικούς λόγους. Η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου επηρεάζει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του γ’ δεκαημέρου.

Η Νέα Σελήνη του μήνα λαμβάνει χώρα στις 20 Φεβρουαρίου στο ζώδιο των Ιχθύων και πρόκειται για το τελευταίο καινούργιο φεγγάρι πριν από την εαρινή ισημερία και την έναρξη του νέου αστρολογικού έτους. Την παραμονή της Νέας Σελήνης θα αισθανθούμε έντονα την επιρροή της Μαύρης Σελήνης, της Λίλιθ, που θα μας κάνει λίγο πιο ιδιότροπους, ευερέθιστους και συναισθηματικά ασταθείς. Κάποιοι θα σκεφτούν να αποχωριστούν ή να απομακρυνθούν από ότι έπαψε να τους ικανοποιεί πλέον, δεν τους είναι πια χρήσιμο ή θεωρείται ξεπερασμένο, προκειμένου να δημιουργήσουν χώρο για το νέο. Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου βρίσκεται υπό την ισχυρή επιρροή του Κρόνου, καθώς σχηματίζει μαζί του σύνοδο. Όσοι δεν υπακούσουν στους κανόνες ή δεν πάρουν στα σοβαρά την ζωή τους, αναμένεται να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην πορεία τους ή αναφορικά με την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει.

Κατά το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου εισέρχεται η Αφροδίτη στο δυναμικό ζώδιο του Κριού, οπότε υπάρχει διάχυτη πολύ περισσότερη ενέργεια και δυναμισμός στις δράσεις. Ο Ήλιος θα έχει απομακρυνθεί από την βαριά επιρροή του Κρόνου και θα έχει περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων, με συνέπεια να αλλάξει σταδιακά η ψυχολογική κατάσταση μας, κάτι που θα βοηθήσει να αναθερμανθούν οι μεταξύ μας σχέσεις, προσωπικές ή επαγγελματικές. Θα απαιτηθεί ωστόσο σύνεση στους χειρισμούς και καλή οργάνωση των δράσεων μας, εάν θέλουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Σε γενικές γραμμές, το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται να είναι πολύ πιο ήρεμα και τα συμβάντα πολύ πιο εύκολα διαχειρήσιμα.

Καλό και δημιουργικό μήνα!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο (29.08.2023-27.01.2024)

Ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης, της ελευθερίας, του νεωτερισμού, της τεχνολογίας κα…